Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПРОБЛЕМ С ПРОЦЕСОР ТМР 47С 434 N --3526

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
KOZEV
Гост

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 7:36    Заглавие: ПРОБЛЕМ С ПРОЦЕСОР ТМР 47С 434 N --3526 Отговорете с цитат

тлевизор ШИВАКИ stv 214M4 стои в стенбай. на 22 краче на процесора не излизат 5в . нямам генерации на кврца 4.000мн .като подам 5в на 22 краче релето включва и телевизора светва но нямам имформация на екрана не превкючва каналите. при това положение имам генерации на кварца. смених кварца и двата конд. до него проверих всички диоди и тразистори около процесора. резултат няма. КАКВО ДА НАПРАВЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАГИТЕЛНО.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

А захранването на процесора в Stby как е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kozev
Гост

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

захранването еточно 4.9в
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Тогава защо не ти работи осцилатора, когато е в Stby?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
КОЦЕВ
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 29, 2004 5:43    Заглавие: Отговорете с цитат

телевизора приех за ремонт след токов удар. въстанових захранването .схемата на този я има в албум випуск 19.около процесора бяха пробили Q619 Д803 смених ги с оригинални. пробвах и с друг нов процесор.друга памет.на стенбай имам захранване на паметта 4.9в на 42 краче процесора имам също 4.9в. трети ден само тоя дефект се занимавам и явно нещо аз се заблуждавам. надавам се сваша помощ да открием дефекта.С ПОЗДРАВ Коцев ЛОВЕЧ
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Май 29, 2004 17:18    Заглавие: TMP47C434-3526 Отговорете с цитат

Колега Коцев,и аз съм имал същият проблем и наистина излезе от процесора,само че ги смених комплект с паметта от друг тв.Ще проверя в сервиза ми дали нямам още някой екземпляр,но не е лошо да ме подсетиш на мейла ми утре вечер за по-сигурно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Май 30, 2004 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери веригата за RESET на процесора и опитай с чиста памет.От горния текст не е ясно дали си опитвал с чиста памет ?? Провери има ли нещо по I2C което да я забива.Успех
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 30, 2004 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

КОЦЕВ, ако имаш нормално захранване в Stby на процесора и той е читав ( а пишеш че си го сменял) генератора му трябва да работи. Единственото нещо което може да го "подтисне" това е ресета му. Огледай все пак какво става там. Този крак (в смисъл формирователя на ресет) трябва да е вързан към захранването Stby. След като го пуснеш принудително (по описания от теб метод) не е ясно какво ще стане с процесора, ако ресета не е "минал както трябва".
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 12:32    Заглавие: Отговорете с цитат

КОЛЕГИ БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА НАСОКИТЕ. ПРИЧИНАТА СЕ ОКАЗА В НОВИЯ ПРОЦЕСОР. ДНЕС ЗАКУПИХ ДРУГ ОТ ДРУГ МАГАЗИН И ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЕСТОТО. ПРИВЕТ от ЛОВЕЧ ---КОЦЕВ.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети