Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фабричен трансформатор въпрос данни.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Апр 24, 2015 15:48    Заглавие: Отговорете с цитат

gigant написа:
.....
Милене, бъди горд, че си познал по снимките! Браво! Това е хубаво, значи проводника й е дълъг. И като го навие отдолу на мястото на 380-волтовата ще му стигне без проблем дори и да не се старае много!

Аз съм горд с много неща, приятелю, но не и с това, че съм гадател, от снимките е очевидно, поне за мен, слаб съм в гаданията. Не е нужно да се надцакваш постоянно с мен, евала ти давам Smile !
Но и не се излагай повече, ако тая шина я развиеш веджъж и после я навиеш без проблем, както казваш, ти си върха, но не всички са толкова добри.
Затова изброих на колегата плюсовете и минусите, а той да си прави сметка. Но развиеш ли шината, тя ще е начупена от предното навиване и ако я навиеш наново, не за вторична, ами за самата нея може да няма място.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 24, 2015 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е колеги и го разбирам добре. Не случайно пускам темата с надежда да намеря фабричните данни на трафа. На ясно съм как се навива такова нещо и колко сила в пръстите и хубав дървен чук трябва. По-горе съм го споменал не на шега. Вярно е, намотките са разпределени на двете рамена на сърцевината. Предполагам равномерно. По-тънката за 380 е отдолу, а по-дебелата 220 отгоре. Каква е идеята ми. Да си направя нещо като многофункционално устройство за различни цели. Да навия първичната за 2Квата както споменахме или 10А и във вторичната страна да си направя различни намотки за различните ми нужди. Например мощен изправител с изводи от намотката на 5, 9, 12, 24 волта. Да си направя една мощна намотка от няколко витки за пунктшвайс например.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
alpal
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Апр 26, 2015 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Показаният трансформатор е разделителен. На табелата е показано че е за 2,5КВА, но сечението на магнитопровода може да понесе до 4,7 КВА след преработка;естествено приети са допускания.
Неправилно е заземена вторичната намотка 220в.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети