| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kyungted Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2015 19:05 Заглавие: Схема генератор на правоъгълни импулси |
|
|
Здравейте на всички, покрай работата ми с времето насъбрах доста висококачествена електроника от пенсионирани копирни машини която сърце не ми дава да изхвърля и съм решил да опитам да направя нещо което ми е интересно от нея. Може ли някой да ми даде схема на генератор на правоъгълни импулси с управляема честота и запълване и максимално правилна форма. Правих един генератор с 555 таймер но като го закачих на осцилоскопа във формата им нямаше нищо правоъгълно. После ще питам и как мога да заменя някои от елементите с тези които имам  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2015 19:26 Заглавие: Re: Схема генератор на правоъгълни импулси |
|
|
| kyungted написа: | | .... Правих един генератор с 555 таймер но като го закачих на осцилоскопа във формата им нямаше нищо правоъгълно. ... |
С таймер е по-трудно да "направиш" форма различна от правоъгълната, та може проблема да е по-друг - сонда, осцилоскоп ... _________________ RemoteControls |
|
|
 |
pitar pan Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2015 8:40 Заглавие: |
|
|
| Пусни импулсите през тригер на Шмит има ги в C MOS изпълнение. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 29, 2015 10:16 Заглавие: |
|
|
| Зависи тия 555 са бавнички обикновено. Ако е пуснат на висока честота, то ще заваля импулсите. Направи го на 1 kHz например и ще видиш че са правоъгълни импулсите. Ето тук дават че са до 360 kHz. Имам спомен че в комет имаше CMOS вариант на 555 който работи до 3 MHz |
|
|
 |
|