Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Прекарване на коаксиален сигнал през електрическата мрежа?!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kainy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 13:14    Заглавие: Прекарване на коаксиален сигнал през електрическата мрежа?! Отговорете с цитат

Понеже наскоро се запалих по прекарването на интернет сигнала през електрическата мрежа, то възможността да разкарам и другия кабел от всички стаи, този на телевизията, също почна да ме гложди.

Проблема естествено е, че коаксиалния сигнал няма как да се прекара директно през електрическата мрежа или през ethernet кабела, защото не са съвместими. Т.е. трябва да се намеси някакъв адаптер. Т.е. това което си мисля е:

Coax -> Adapter -> Ethernet -> Power line Adaptor -> Power line -> Power line Adaptor -> Ethernet -> Adaptor -> Coax

Рових в нета, но масово откривам решения за от коаксиал към ethernet, но не и обратното. Поне не се споменава дали работи и на обратно. В повечето случаи са и тясно специализирани устройства (най-вече за видео наблюдение), което ги прави и скъпи.

Та въпросът ми е има ли някакво просто решение и още по-добре налично на нашия пазар (или сглобяемо от налични части Smile).

Алтернативата е някакъв вид безжично прехвърляне на сигнала, но и там не намерих нищо конкретно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

LAN с коаксиален кабел не съм виждал от 20 години!

И за да не съм съвсем безполезен:
http://www.cnet.com/topics/networking/best-networking-devices/power-line-adapters/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж моят доставчик какви ги предлага: http://www.sprint-bg.net/pleven/products/1

Цитат:
Edimax HP-5101ACK
Edimax HP-5101ACK Home Plug 500M power line адаптер integrated with power socket and 10/100M Ethernet Port,2pcs
Цена: 95лв. + 10 Спринт точки /105 лв./

Производител: Edimax Служи за препредаване на данни като Ethernet мрежа, през силовата /220В./ електрическа мрежа. Обхвата е до 300 м. 1 контакт мощност + 1 LAN 10/100/1000Mbps Ethernet
--------------------------------------------------------------------------------

Edimax HP-5101WN
Edimax HP-5101WN Nano Home Plug 500M power line адаптер + WIFI
Цена: 95лв. + 10 Спринт точки /105 лв./

Производител: Edimax В комбинация с Edimax HP-5101ACK осигурява пренос на данни през силовата 220В. мрежа, като осигурява безжична мрежа. Достига скорости на download и upload до 95 Mbps. 1 x AC plug; 1 x 10/100Mbps Ethernet LAN port; Standards: IEEE 802.11b/g/n; IEEE 1901; IEEE 802.3; IEEE 802.3u

Прекарай си LAN кабела и не се занимавай с глупости.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко метра?
За да ги ползваш тези устройва трябва да са на една и съща фаза.
Трябва да нямаш големи консуматори.. Примерно бойлер, защото при включването на бойлера рязко пада трансфера между устройствата.

Затова както са ти написали, ако е до 100m max слагай FTP и готово.
Над тези метри оптика, която ще ти излезе на цената на FTP-то и малко отгоре за 2 медии.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 16:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Май никой не схвана, че човека иска да прекара ТВ сигнала от кабеларките през мрежата, а не LAN ! Лично аз смятам този начин за невъзможен, и не само този. Ако иска да прекара целия ТВ обхват - няма как , ако е само един канал - има модулатори и приемници на 2.4Ghz колкото щеш .
Върнете се в началото
kainy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно така. Интернета съм го прекарал вече през мрежата и работи отлично. Фазите по контактите са ми две - кухня и всичко останало. Осветлението е на други две, така че то не ме бърка. Засега имам закачена само една двойка от адаптери до рутера като по-нататък ще прекарам и другите кабели по същия начин. Доколкото разбирам схемата, адтаптерите си се синхронизират един с друг и няма проблем да са няколко двойки на една фаза.

Целта е да прекарам телевизионния сигнал по същия начин. Понеже спецификите на сигнала не са ми ясни, питам дали изобщо може да се случи такова нещо. Щеше да е много лесно ако телевизията идваше от тип IPTV по лан кабел директно от доставчика, но си е OLD school на коаксиалка. Както споменах намерих само адаптери на аналогов сигнал (ако не се лъже) от камери, т.е. само един канал и се чудех дали е възможно да се направи същото с дигиталния сигнал.

В същото време не се сещам когато имах IPTV едно време и от приемника вържа до ТВ-то коаксиала, а не HDMI-a, дали освен кабеларката се хващат и безплатните канали които си вървят по дигиталния сигнал. Трябва да намеря някой да пробва. Защото ако работи значи има начин от ethernet да се обърне към коаксиал с повече от един канал.
Върнете се в началото
lz1wvm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: в Гората

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам дали ще ти свърши работа,но за 75ома коаксиален-UTP става.
http://shop.geovision.bg/products/product.php?product_id=575
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че нещата ще се получат така, както ги очакваш. Може да видиш устройството от линка streamer Трябва да изясниш и за себе си какво точно питаш. Така както задаваш въпроса е прекалено общ за да му се даде конкретен отговор.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2015 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бъркай нискочестотния видеосигнал , със високочестотния широколентов телевизионен сигнал . В единия случай говорим за лента най много 4-5Мхц и един канал, във втория за лента 800 Мхц и 100 канала . През мрежата няма да стане !
Върнете се в началото
kainy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2015 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема май ще се реши по-лесно, като просто не се ползва коаксиално ТВ Smile.

Видях че Vivacom пускат и интернета и телевизията по оптика, която още по-добре идва до апартамента, а не само до блока и после от суича (конвертора) си е на лан кабел, така че ще мога да си прекарам всичко по тока.

Естествено ще им се възползвам от тестовия период, щото нямам много доверие на операторите, най-вече пък мобилните Smile. Ако не става ще търся друг доставчик, който да пуска ТВ-то и нета по един кабел и ще се пазара да ми прекарат оптиката до вкъщи, че повечето не го правят Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети