Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Няколко въпроса за Riddex

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2015 11:35    Заглавие: Няколко въпроса за Riddex Отговорете с цитат

Здравейте, имам 2 бройки от различни места и открих огромна разлика в хардуера. Бяхме закупили една преди година и на скоро още една с цел борба срещу паяци които са доста нахални. Преди запускането им беше обработено с отрова от фирма. Не мога да кажа твърдо, че това устройство помага или не, а и не е това целта на темата.
Интересува ме някой отварял ли го е защото като взех първото ми стана много интересно какво има толкова вътре и намерих следното. "Кондезаторно" захранване, NE555 и пиезо зумер. Сега във второто още при закупуването му видях, че на гърба няма отвори за пиезо зумер. Вътре е със същото захранване, има един чип който е изтрит но според мен не е NE555 защото захранващите му пинове съвпадат по номер но са с обратен поляритет и има един дросел който през тиристор и други елементи е свързан към мрежата. На първия, червения светодиод мига като плавно светва и плавно изгася, а на втория мига нормално и прави почивки през няколко минути. Иначе на външен вид са 1:1
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2015 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти, като гледаш тази снимка, дали прогонва гадовете!
http://prikachi.com/images.php?images/348/8150348N.jpg
Има на пазара няколко модела, като riddex pro, riddex plus. Всичките са ментета, като устройствата за пестене на гориво, спестяване на ток, и тн. С това пиезо зумерче, се получава ефекта на прецакания. Колегата се занимава обстойно с втория тип за, който питаш. Схемата е тази:
http://prikachi.com/images.php?images/363/8150363A.gif
Китайците са го направили с микропроцесор. Върху бобината L, се получава пачка импулси, с променлива честота. Сърцевината е отрязан гвоздей Ф-5мм. С две думи - файда никаква.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2015 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Да на 2рата бройка е 1:1 схемата. Аз все си мисля, че ако просто беше идеята да ни заблуди щяха да сложат един мигащ диод, а то има цял pic! Rolling Eyes
Иначе въпросните хлебарки от снимката съм ги виждал и съм се борил много с тях. Те са по устойчиви и от големите! Аз все пак исках да разкарам паяците които влизат при комуникационното оборудване и няма как да пръскам всеки път.
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2015 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Пръскаш с Айкън на 6 месеца.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2015 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми се искаше да пръскам там където е наблъскано със скъпа техника.
Днес като влязох в помещението имаше паяци, а машинката работи от поне седмица и явно ще пръскам или ще пробвам с няколко аналога на други производители като BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия или Isotronic Германия. И двете са на около 30лв. което е добра цена ако работи.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2015 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам но нито BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия е производител, нито Isotronic е Германия.
И двете са си китайски базирани. Very Happy
Просто не си давай парите за глупости.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2015 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Е така пишеше в няколко сайта. Утре ще проверя в аптеките за някой препарат Smile
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2015 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

[url=http://www.hktdc.com/manufacturers-suppliers/Isotronic-Mfg-Ltd/en/1X00JEEG/] Isotronic Mfg Ltd - Hong Kong [/url]
BRIGHTER IMAGE Ltd .... Производител: Китай
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети