| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2015 11:35 Заглавие: Няколко въпроса за Riddex |
|
|
Здравейте, имам 2 бройки от различни места и открих огромна разлика в хардуера. Бяхме закупили една преди година и на скоро още една с цел борба срещу паяци които са доста нахални. Преди запускането им беше обработено с отрова от фирма. Не мога да кажа твърдо, че това устройство помага или не, а и не е това целта на темата.
Интересува ме някой отварял ли го е защото като взех първото ми стана много интересно какво има толкова вътре и намерих следното. "Кондезаторно" захранване, NE555 и пиезо зумер. Сега във второто още при закупуването му видях, че на гърба няма отвори за пиезо зумер. Вътре е със същото захранване, има един чип който е изтрит но според мен не е NE555 защото захранващите му пинове съвпадат по номер но са с обратен поляритет и има един дросел който през тиристор и други елементи е свързан към мрежата. На първия, червения светодиод мига като плавно светва и плавно изгася, а на втория мига нормално и прави почивки през няколко минути. Иначе на външен вид са 1:1 _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2015 19:19 Заглавие: |
|
|
Здрасти, като гледаш тази снимка, дали прогонва гадовете!
http://prikachi.com/images.php?images/348/8150348N.jpg
Има на пазара няколко модела, като riddex pro, riddex plus. Всичките са ментета, като устройствата за пестене на гориво, спестяване на ток, и тн. С това пиезо зумерче, се получава ефекта на прецакания. Колегата се занимава обстойно с втория тип за, който питаш. Схемата е тази:
http://prikachi.com/images.php?images/363/8150363A.gif
Китайците са го направили с микропроцесор. Върху бобината L, се получава пачка импулси, с променлива честота. Сърцевината е отрязан гвоздей Ф-5мм. С две думи - файда никаква. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2015 23:11 Заглавие: |
|
|
Да на 2рата бройка е 1:1 схемата. Аз все си мисля, че ако просто беше идеята да ни заблуди щяха да сложат един мигащ диод, а то има цял pic!
Иначе въпросните хлебарки от снимката съм ги виждал и съм се борил много с тях. Те са по устойчиви и от големите! Аз все пак исках да разкарам паяците които влизат при комуникационното оборудване и няма как да пръскам всеки път. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 03, 2015 21:17 Заглавие: |
|
|
| Пръскаш с Айкън на 6 месеца. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2015 21:31 Заглавие: |
|
|
Не ми се искаше да пръскам там където е наблъскано със скъпа техника.
Днес като влязох в помещението имаше паяци, а машинката работи от поне седмица и явно ще пръскам или ще пробвам с няколко аналога на други производители като BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия или Isotronic Германия. И двете са на около 30лв. което е добра цена ако работи. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2015 21:52 Заглавие: |
|
|
Съжалявам но нито BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия е производител, нито Isotronic е Германия.
И двете са си китайски базирани.
Просто не си давай парите за глупости. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2015 22:37 Заглавие: |
|
|
Е така пишеше в няколко сайта. Утре ще проверя в аптеките за някой препарат  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
|