| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojo2004 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:47 Заглавие: Проблем с тунер на TV Panasonic TX-25X1CP |
|
|
Имам ТВ Panasonic TX-25X1CP , който не лови 5 програми на кабелната тв от SR1(111.25MHz) до SR5(143.25MHz).
Според "техниците" от каб. тв трябва да се смени тунера, защото нямал метров обхват понеже този тв бил правен в UK. За първи път срещали такъв проблем - да има хипербанд, а да няма метров. Имам и LG при него няма този проблем - лови всички.
Питах един мой познат дето разбира малко от поправка на телевизори, според него пък не трябва да се сменя тунера, а само да му се направи някаква настройка, но не можа да се сети точно каква.
Моля ако някой знае как да се оправи това да помогне. Благодаря предварително!
Инфо за тунера:
PHILIPS
TDA5630M/C1
TSA5512M/C2 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
биж приятел най добре си потърси сервиз където ще ти свършат работата за нула време и няма да ти вземат кой знае колко.ако ти почнеш да ровиш в сервизния режим(така се казва това дето твоят познат не може да се сети)може най малкото да о....ш работата и пак да стигнеш до сервиза.така че давай по инструкциите  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 6:40 Заглавие: |
|
|
| Послушай колегата наистина е така! |
|
|
 |
Bojo2004 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 10:44 Заглавие: |
|
|
На този тв съм му сменял телетекстния декодер с кирилизиран такъв, а в сервизен режим съм вилзал на тв НЕО за да му оправям цветовете щото беше много блед все едно е на 20 г. , а не нов и се получи прилично качество (за НЕО), така че няма опасност да разваля нещо.
До колкото разбирам, а и от нета намерих че тунера работи с "RF bands: 48.25 to 168.25 MHz, 175.25 to 447.25 MHz and 455.25 to 855.25 MHz.", което значи че този обхват го има и само трябва да се пусне от сервизния режим. Ако е така и някой знае как става, нека сподели. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 11:00 Заглавие: |
|
|
Пробвайте това,но на Ваша отговорност:
1)sleeptimer ---> 30 min
2)adjust volume ---> min from frontpanel в етом момент будеш нажимать "vol-" задерживай его
3)sleeptimer iz remote control /or recall/
чрез 1,2 ---> chh1, chk2....
чрез 3,4 ---. podstrojka _________________ Димитър |
|
|
 |
Bojo2004 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 12:11 Заглавие: |
|
|
като изпълня стъпки от 1) до 3) на екрана се изписва следното
SELF CHECK
1 OK 05
2 OK 07
3 OK 07
4 -- 05
5 -- 06
6 ОК
и нищо друго, при натискане на следващ бутон се излиза от този режим и нищо не може да се настройва. Единствено се разстроиха програмите, на които звука е SC2 като след пренастройка се оправиха, но 5-те програми пак не се хващат. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 12:28 Заглавие: |
|
|
Съжелявам аз също нямам пълното описание,вижте и това
А можете да си потирсите и в Интернет,шасито Ви е ALPHA-4 _________________ Димитър |
|
|
 |
ILIAN Опитен потребител

Регистриран на: 04 Мар 2005 Мнения: 281 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2005 23:59 Заглавие: |
|
|
Няма как да влезеш в сервизен режим ,защото просто няма такъв.Всички настройки са с "отверка".Ако тунерът си е наистина пълен,единственото което може да се промени са опциите на изводи 5,6,7 и 8 на процесора,чрез резистори към маса и +5в(опитно ,защото не е описано коя за какво е)  |
|
|
 |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 13:26 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Имам проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне :
имам същия Panasonic ТХ - 25Х1CP и напоследък дава фира
отначало като го включа няма проблем, след известно време започват да се появяват хоризонтални черти на екрана и в един момент екрана се свива и изкривява ..
Някой може ли да ми каже какво как да го оправя? Дипломиран електрончик съм, но в друга област и затова имам нужда от квалифициран съвет ..
Благодаря предварително! _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
надпис в мъжката тоалетна |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|