| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 22:36 Заглавие: проверка на електролитни кондензатори |
|
|
Коцев благодаря ти.В понеделник ще пробвам. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dim_technik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 3:05 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Пусни една търсачка с модела на цифровите уреди и предполагам че ше намериш темата .Там е точно дадено като отвориш уреда какво да прекъснеш и поставиш едно съпротивление и вече 22мкф може да мери до 220 мкф. Още нещо се прекъсва и може да мери до 2200мкф но на моя уред го нямаше това и така остана до 220мкф което е напълно достатъчно.Аз не съм го измислил а го имаше и в руския форум и в нашия миналото лято.Ако не откриеш нищо обади се аз ще го потърся
Ето я темата
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2285&highlight=%EC%F3%EB%F2%E8%F6%E5%F2&topicshow=Обхват%20*2000мкФ*%20на%20мултицет%20М890 |
Действително доработката е много-добра , на втори 890 я вграждам и е супер , до 2000мF без проблеми . tehnica няма да съжаляваш !  _________________ Човек се учи докато е жив! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
| Най добре се наблюдават със стрекови уред.На омметър се наблюдава разряда и заряда на кондензатора.Стойностите съответстват приблизително на стойностите на кондензаторите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 20:28 Заглавие: проверка на електролитни кондензатори |
|
|
| dim_technik написа: | | коцев написа: | Пусни една търсачка с модела на цифровите уреди и предполагам че ше намериш темата .Там е точно дадено като отвориш уреда какво да прекъснеш и поставиш едно съпротивление и вече 22мкф може да мери до 220 мкф. Още нещо се прекъсва и може да мери до 2200мкф но на моя уред го нямаше това и така остана до 220мкф което е напълно достатъчно.Аз не съм го измислил а го имаше и в руския форум и в нашия миналото лято.Ако не откриеш нищо обади се аз ще го потърся
Ето я темата
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2285&highlight=%EC%F3%EB%F2%E8%F6%E5%F2&topicshow=Обхват%20*2000мкФ*%20на%20мултицет%20М890 |
Действително доработката е много-добра , на втори 890 я вграждам и е супер , до 2000мF без проблеми . tehnica няма да съжаляваш !  | Само че,TEHNICA така и не можа да намери мястото на което да вгради подобренията.Намерих цялата схема,но тя няма нищо общо с уреда ми.А той между другото е М890G.Можете ли по-точно да ми обясните. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 20:02 Заглавие: |
|
|
Вече имам камерка към компа си и утре ще ти направя снимка и ще ти я пратя да видиш къде сме свързали съпротивленията и как съм му сложил изправител да го захранвам и да не ползвам батерии  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 22:05 Заглавие: проверка на електролитни кондензатори |
|
|
Ще чакам с нетърпение.Това с изправителя също не е лоша идея.Аз ползвам зарядна батерия 9 волта. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|