Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фурна Аристон гори крушката за осветление.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2015 10:57    Заглавие: Фурна Аристон гори крушката за осветление. Отговорете с цитат

Аристон хотпойнт за вграждане е фурната. Мой приятел се оплака, че сменя крушката на 2-3 дена. Крушката в момента е филипс 300градуса 230В. Отворих и видях. Крушката отива директно в ключа на фурната. Нямам идея каква може да е причината след като чрез ключа е вклюена директно в мрежата. Няма никаква електроника по фурната, изцял е механична. Ключ за реотаните, термика и един механичен часовник, който е самостоятелен няма ел връзка. Не управлява нищо, просто си нагласяш време и като изтече звъни да ти напомни да отидеш да изключиш фурната. Това е цялата фурна. Предполагам ключа е причината, ако нещо контактите за крушката не са добри с тава някакво искрене. Не мога да се досетя за друга причина да гори крушката. Освен крушките да са менте, но чак толкова ли? Бих искал да чуя и вашето мнение и предложения какво друго да направя.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2015 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Сватни крушката от вън и ще разбереш.
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2015 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Също ми каза, че досега е купувал други крушки не филипс. И разликата в цената е била 2-ойна. Едните 2.80лв. другите 4лв. Не изключвам вариант за ментеливи крушки. Сега съм поръчал, да види колко ще издържи филипса и ако пак изгори, най-вероятно ключа искри. Друго не ми идва на акъла.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2015 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Крушките които слага с такова предназначение ли са?
Или ги е избирал само по цокъл и форма на балона (и цена)?
ЛНЖ (нали за такива говорим) за фурни, хладилници и места където се предполагат повече вибрации са с допълнително укрепване на спиралата.

А нищо чудно и да са си китайски боклуци.
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2015 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Предните не съм ги виждал но фипсиа си пише на цокъла 300градуса. Казвал е за фурна, а какво са му давали това е друг въпрос. Предполагам е носил за модел старата като е купувал. Сега чакам да каже колко ще издържи филипса. Иначе всички кабелни обувки са от тези с щракването, дето трябва да натиснеш чопчето за да я извадиш. За това изключвам варианта слаба връзка. А и тока на крушката е достатъчно малък за да повреди кабелна обувка. За първи път в около 30г. практика имам такъв проблем. За това и съм толкова озадачен и реших да споделя с вас.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети