Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Шумове при саунд карта YAMAHA YMF719W-S
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

не разбрах какъв е проблема да сложиш кондензатор.
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Юни 13, 2005 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че проблема ти е в захранването на компа. Аз имах шум, които влизаше от входа за микрофона, след като му дадох mute значително намаля. При една смяна на захранването и изчезнаха смущенията, може би и при тебе има същия проблем.
recket
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде

МнениеПуснато на: Пон Юни 13, 2005 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

http://info.datacom.bg/recket/power%20amplifiler%2020w%20tda2003.exe

При мостовото свързване "-" е свързан с масата на жака от който се подава сигнал.
И ако свържа кондензатора ще пусна по "моста" 16V прав ток.
Или аз греша.
кк
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

recket написа:

При мостовото свързване "-" е свързан с масата на жака от който се подава сигнал.
Или аз греша.

Ако ще даваш линкове пробвай да не са ехе-та. Ако усилвателят ти е самоделка - сигурен ли си че не се самовъзбужда (евентуално необходими са честотни корекции)
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 14, 2005 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

recket написа:

Или аз греша.

не знаеш ли как да си включиш един кондензатор между плюса и минуса на захранването? никакъв прав ток няма да пуснеш по моста. немога да разбера какво се опитваш да ми кажеш.
Lamb
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 9:39    Заглавие: Провай това-при мен работи Отговорете с цитат

Здравей, recket
колегите са ти дали чудесни съвети, но аз искам да добавя още един който при мен се указа най удачния и работи защото съм го пробвал на моя комп.
Опитай с екраниране на звуковата си карта, при мен имаше следният проблем, SB-CREATIVE Audigy LS 5.1, звукова система CREATIVE Inspire P5800 5.1, при усилване до мах. без подаден звук към SB, се чуваше шум при четене от HDD или изпълнение на някаква задача от процесора, примерно като цъкнеш на някоя програмка докато се зареди или стартира се чува този "дразнещ" шум.Преди седмица ми хрумна да пробвам да екранирам SB i ТВ тунера с гетинаксова платка... и от тогава този шум го няма и всичко си работи на 7,Smile, ако искаш ще uploadna някой снимки на картата преди и след екранирането...хъм, не съм пробвал да кача тук някой фаил но мисля, че ще се справя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

аз лих искал да видя снимки Wink
интересъва ме изпълнението.
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Чет Юни 30, 2005 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочетох в един руски форум, че като се включи опцията "Spread Spectrum" от BIOS спирали всякакъв вид смущения, но тази опция не била препоръчителна при оверклок. Не съм го изпробвал, да кажа че има резултат, само го прочетох. А пробвал ли си да я сложиш на друг слот? Надявам се да съм помогнал.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 6:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само да вметна малко в страни че тази звукова карта работи на 98 по добре с драйверите които са на нейното CD които са за 95.Със стандартните драйвери от 98 някои стари досовски игри не вървят добре. Laughing Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 23:42    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Искам само да вметна малко в страни че тази звукова карта работи на 98 по добре с драйверите които са на нейното CD които са за 95.Със стандартните драйвери от 98 някои стари досовски игри не вървят добре. Laughing Laughing

Да, има такова нещо, личен опит също.
Я ми кажи, филми и по точно звука им, или музика със Sample Rate 48000khz, вървят ли ти на бързи обороти.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети