|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2015 19:21 Заглавие: 21 T94 TX BEKO TV въпрос за памет и сервизно меню. |
|
|
Състав:
Процесор - TDA9345PS/N3/3/1913
Захранване - TDA16846P
Вертикална - TDA8357J
Надписа на платката е Z50.190-08
Нямам синхронизация по вертикали. Точно както е описано в ТАЗИ тема.
Вертикалната развивка е сменена, и кондензаторите около нея са сменени и двата. Имаха промяна в капацитета, но не достатъчна, за да предизвикат проблеми.
3,3-те волта ги огледах. Имах един кондензатор с намалял капацитет. На захранването на хоризонталната развивка 33-те микрофарада никакви ги нямаше, и някой беше набутал на мястото на 47-те, 100 микрофарада. Сложих по 47 микро, поради липса на 33 микрофарада в наличност.
До момента ефекта е никакъв. Утре ще ходя за памет, и тук е първият ми въпрос - буквите преди и след 24С08 в името на паметта има ли някакво значение, или просто да взимам каквото СМД има в Комет? В телевизора е монтирана 24C08AN, а в Комет смд паметите са M24C08-WMN6P и AT24C08C-SSHM-B. Ако разликите са само в захранващото напрежение, не би трябвало да има значение, но на паметите досега съм обръщал малко внимание (не са ми и попадали много телевизори с проблем в паметта), и затова питам.
Как се влиза в сервизното меню на този апарат? Мисля, че пулта, който е при мен, е оригиналният.
И ако и паметта не свърши работа, нещата към процесора ли отиват? _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2015 10:03 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, но не се научих на търсачката. Няколко пъти съм питал какво правя грешно някой да ми пообясни, но беше глас в пустиня.
По темата:
С празна памет тръгна, но ще имам да си поиграя с настройките. Графиките на OSD са променени. Преди на усилването чертичките бяха зелени, а сега са сиви. Нямах подръка сигналгенератор, и съм настройвал стойностите в сервизното по посоченото в една от темите.
След понеделник ще си поиграя с останалото, но имам още един въпрос, относно сервизното меню - как се излиза от сервизно меню? Влизането - ясно. Настройките - и те ясни, но излизането с какво?
Когато го докарам до eeprom edit
addres 00H
След това с какво му задавам запаметяването? От пулта не можах дори да изключа телевизора, докато беше в сервизен режим. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|