|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 10, 2015 16:30 Заглавие: |
|
|
Имам проблем! Направих си уреда от линка на k810. Обаче нещо не върви, както трябва. Не при всяко стартиране ми извежда резултати, а когато го прави са доста далеч от истината. Това с калибрацията не мога да го направя, защото престава да отчита по средата на процеса..
Проверих връзките - всичко е ОК! Някакви идеи защо прави така?!
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 10, 2015 18:02 Заглавие: |
|
|
Кой линк кой уред?
В първия линк има сигурно 5 модела LCR метри. Във втория линк има само калибриране на LCM3 .
Ако е LCM3, намира се уреда в някой руски форум където всичко е изкоментирано и ясно, прочитат се 100-ина страници по темата и всички въпроси отпадат. В общи линии дросела трябва да е качестван с висок Q фактор, единия кондензатор също да е качествен с малки загуби, примерно стрирофлексен, и се получава много прецизен уред. В един клип правих сравнение с Fluke 87V, но последния не мери ESR, пикофаради и индуктивност тоже. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2015 9:33 Заглавие: |
|
|
Ето това си сглобих Цък
Я дай линк към тези руски форуми, да прочета и аз малко. Да видим до къде ще я докарам. То реално схемата от линка не е много точна и преправих някои неща!
Благодаря! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2015 11:15 Заглавие: |
|
|
| На първо четене се сещам да си провериш превключвателите, че тези от Комет , не съвпадат по изводи със оригиналните по схемата, които са Panasonic и ги има във Фарнел. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|