| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoil Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 21:01 Заглавие: Проблем с лаптоп compaq armada m300 --"non-system disk. |
|
|
| Диска ми е 6GB . Като направя primari партишън 6Gb и след това форматирам диска с format c: /s и ми дава "non-system disk or disk error". Форматирам го на настолно РС с преходник защото компака няма флопи и СD. На настолното РС така направения диск зарежда. Но кача ли го на лаптопа "non-system disk". Открих, че като направя праимъри партишъна 1Gb и диска зарежда на лаптопа. Предварително съм записал инсталационен 98 и го пускам да се инсталира. След като се изкопират файловете и лаптопа се инсталира --->non -system disk и съм в задънена улица. Ъпдеитнах биоса на компака и нищо. Пробвах с друг диск- 20Gb -същата картинка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 21:51 Заглавие: |
|
|
Какво му е дъното Ако е инвтелско си провери настройките на BIOS-а.
Провери и къде си сложил джъмпера.
Аз имах същия проблем с един 3Gb само че на настолно PC.
Забележи и в кое IDE го слагаш харда.
Пробвай като смениш и IDE кабела с друг.
Препоръчвам ти да е 80-пинов.
Успех!!! _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
Stoil Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 23:17 Заглавие: |
|
|
| recket написа: | Какво му е дъното Ако е инвтелско си провери настройките на BIOS-а.
Провери и къде си сложил джъмпера.
Аз имах същия проблем с един 3Gb само че на настолно PC.
Забележи и в кое IDE го слагаш харда.
Пробвай като смениш и IDE кабела с друг.
Препоръчвам ти да е 80-пинов.
Успех!!! |
Дъното е интел ВХ. В биоса няма почти никакви настройки. Няма IDE кабел ами диска влиза в една букса директно на дъното. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 12:30 Заглавие: |
|
|
| Изтегли си буут диска за твоя модел и стартирай с него, тогава и в биоса ще ти се появят повече настройки. на тези лаптопи биоса е записан на хард диска, а това което ти виждаш като биос е само буут блок. |
|
|
 |
Stoil Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 13, 2005 14:14 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | Изтегли си буут диска за твоя модел и стартирай с него, тогава и в биоса ще ти се появят повече настройки. на тези лаптопи биоса е записан на хард диска, а това което ти виждаш като биос е само буут блок. |
Имам рекавъри диск но лаптопа няма CD и не мога да бутна от него. Пробвах с PCMCIA cd-rom но от него не може да се бутва. По информацията която намерих в нета тоя лаптоп си има биос на чип. Намерих си последния биос и си го ъпдейтнах. Има ли вероятност да има студена спойка на някой пин на IDE куплунга ? |
|
|
 |
|