|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Boxsi11 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 19, 2015 20:06 Заглавие: Код за авто CD плейър KENWOOD. |
|
|
Здравейте!Притежавам авто CD плейър KENWOOD.CD плейър е закупен заедно с колата от предишният собственик.При смяна на колата на дисплея на плейра се изрисва CODE.Първоначално това ме шокира тъй като досега този проблем го нямаше.Около два дена се рових в различни сайтове и разбрах, че за да науча кода трябва да прочета паметта на плейра.Само че не знам как??Видях програмата PonyProgq ,разбирам от поялници и операционни системи и програми,но с програматори не съм работил.Ще разчитам на Вас и по точно на някой компетентен да ми помогне от разстояние да се справя с пробле, а и не крия ще ми бъде интересно.Човек виняги има какво да научи макар и на моята възраст.Благодаря Ви предварително и с голяма благодарско на REPAIRMAN.Данни за плейра:
KDC-W4044UA ;Y21-7262-71: KE1535W0906500
Последната промяна е направена от Boxsi11 на Пет Ное 20, 2015 17:38; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 19, 2015 21:34 Заглавие: |
|
|
Уважаеми колега!
1.Посоченият апарат НЕ Е радиокасетофон, а авто CD плейър.Ние тук правим разлика и наричаме нещата с точни имена;
2.Наименованието му НЕ Е "Кенууд", а KENWOOD. Ние тук те разбираме за какво питаш,ама търсачката не го дъвче ,а ние я уважаваме когато търсим конкретна информация измежду хиляди теми и т.н.
3.Описание за модела,схема и настройването МУ има в нета достатъчно.Ако упоменеш накратко какво си направил или пробвал досега,къде си търсил и т.н показва твоята ангажираност към така изложения проблем и ни амбицира и нас да се включим.Теми като" ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ!!! Са ко да праа????|" ги отминаваме като голям камък.
А сега малко бонус:
1. Темата е в кошчето заради неправилното и оформяне;
2. Задаването на кода става РЪЧНО от ползувателя разб. USER-а чрез менюто и затова НЕ се смята по сериен номер;
3. Ако не си запознат с термините "Поялник"," Запис на паметта " и " Програматор " шансовете да си помогнеш САМ или НЯКОЙ компетентен да ти помогне от разстояние без да отваряш апарата и го "поманипулираш" е минимална;
4. Отговарянето на теми в този раздел е неприето,но аз ти пиша по причина че имам точно такова и съм много доволен от него.Ще се радвам ако си го подкараш,но се запознай по-добре с правилата.Уверявам те - ще имаш полза!Иначе ще стане като в BMW или VW форумите: Дайте ми на мен кода на радиото без да се даде някаква информация за него " Щото сичко шо фърчи се яде и кат мойо магнет нема друг таков.Уникален и единствено неповторим!" Малко ламерска работа,колега! Нямам предвид теб-все пак не те познавам.
Ако решиш че искаш да продължиш да се бориш,ще се постарая да помогна.Ако темата си я откоригираш,сигурно ще я върнат в правилния раздел и ще се видим там.Ако ти трябва документация напр. упътване на български език- ще сканирам и ще ти пратя.Ако ти се стори извън възможностите има тема за сервизите-там ще ти помогнат.
Успех! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 20, 2015 18:06 Заглавие: |
|
|
Виждам че е коригирано. Очаква се питащият да сподели дъмп и състав на изделието. Ако се притеснява и смята че е набутвация за програматори и други неща - има и сервизи. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Boxsi11 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 20, 2015 21:54 Заглавие: |
|
|
В един от руските сайтове открих следното: KDC-W4044 UA памет EEPROM
24c04 |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 21, 2015 19:47 Заглавие: |
|
|
Уважаеми Boxsi11,
Виждам,че си направил корекции в положителна посока ,но за съжаление недостатъчни.
Колегата модератор е видял напредък,но темата си е още в кошчето неслучайно.
Вече писах,че БЕЗ разглобяване НЯМА да мине!Надписите върху капака ОТВЪН в случая не касаят никого освен производителя.
Колегата написа " Дай състав...." Това означава: Да се разглоби ВНИМАТЕЛНО апарата, да се опишат ТОЧНО главните
му компоненти(процесори,памети,други интегрални схеми , модули,надписи идентифициращи шасито и т.н ).
Много полезни са и достатъчно подробни снимка(и).Има стикната тема как се публикуват снимки на форума или на някой фотохостинг сайт.
Защо се прави това: За да могат колегите да добият представа за какво изделие ТОЧНО става въпрос.
За ТЕБ това може да е първото такова,но на повечето колеги са им минали стотици през ръцете,понякога почти еднакви и не могат да помнят всичко.
Колегата модератор каза:"Дай дъмп....". Откритието което си направил в НЕТА че вътре има памет 24c04 не учудва никого.В 99,999%
от съвременните авторадиоприемници имат памет и освен много други неща там се съхранява и кода за сигурност.
Това означава да се прочете с програматор съдържанието - т.нар "дъмп" на външните памети 1 или 2 на брой и да се публикува тук на сайта.
Чак след това може да задаваш въпроси(за предпочитане умни) .
Важно: В този форум , а и в доста други има твърда, разбирай "НЕТОЛЕРАНТНА" политика по отношение разкодиране на подобни апаратури.
Причината е избягване на определени "НАГЛИ ПОТРЕБИТЕЛИ",които не участват в тематичните раздели,но пък имат по няколко започнати
теми с "Моля,дайте ми код за....".Зад тях определено се изявяват разни съмнителни субекти,правещи разни "врътки-мотки",а когато
положението се оплеска опират до :"Има там един форум дето разни БАЛЪЧЕТА ти сметат сичко и за без пари...".
А сега бонус последен- все пак сме още в "кошчето":
1.Колегата модератор спомена за програматор: Ако ти се инвестира сума до 50,00 лв. и де се отделят няколко часа за да се научиш да боравиш
с основните му функции-добре дошъл на борда.Не сложно да станеш USER, но устройството трябва да ти е в ръцете-никакви обяснения нe могат
да ти заменят пробата и грешката наживо.
2.Умения за работа с поялник: Ако не те плаши демонтаж и монтаж на 8 краков SMD елемент с размерите на динена семка-добре дошъл на борда.
3.Оттук нататък вече могат да се намесят и колегите с поправен "дъмп" без код или др.
Сега вече предполагам разбираш защо са тези подробности:човек в състояние да разглоби,опише компетентно състава, да демонтира
памет,да я прочете и запише, да я върне на място и да сглоби апарата до РАБОТНО състояние (без да му останат БУРМИ за стенния часовник)
не е случаен и по този начин отсяваме някои гореспоменати "баш ЮСЪРИ".
Пример за подобна тема е участникът във форума с камиончето NISSAN до твоята тема "Видите ли ние трябва да се сетим ,че трябва да му
снесем кода наготово щото е колега с десетина мнения".И разбира се без условни оператори-моля ,ако обичате и т.н.Реакцията е логична.
Когато разглобиш апарата,идентифицираш паметта или паметите,прочетеш и публикуваш съдържанието им можем да продължим.Иначе в сервиз.
Лирично отклонение:
1.Повечето участници във форума НЕ си крият занаята,те го УВАЖАВАТ!И желаят да бъде практикуван от интелигентни и коректни хора.
2.За мен ИНФОРМАЦИЯТА и ЗНАНИЯТА с които разполагам са БЕЗЦЕННИ-нито съм ги купувал нито ги продавам,НО сам избирам с кого да ги споделям.
Успех. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|