Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Код за авто CD плейър KENWOOD.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Boxsi11
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 19, 2015 20:06    Заглавие: Код за авто CD плейър KENWOOD. Отговорете с цитат

Здравейте!Притежавам авто CD плейър KENWOOD.CD плейър е закупен заедно с колата от предишният собственик.При смяна на колата на дисплея на плейра се изрисва CODE.Първоначално това ме шокира тъй като досега този проблем го нямаше.Около два дена се рових в различни сайтове и разбрах, че за да науча кода трябва да прочета паметта на плейра.Само че не знам как??Видях програмата PonyProgq ,разбирам от поялници и операционни системи и програми,но с програматори не съм работил.Ще разчитам на Вас и по точно на някой компетентен да ми помогне от разстояние да се справя с пробле, а и не крия ще ми бъде интересно.Човек виняги има какво да научи макар и на моята възраст.Благодаря Ви предварително и с голяма благодарско на REPAIRMAN.Данни за плейра:
KDC-W4044UA ;Y21-7262-71: KE1535W0906500

Последната промяна е направена от Boxsi11 на Пет Ное 20, 2015 17:38; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 19, 2015 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Уважаеми колега!
1.Посоченият апарат НЕ Е радиокасетофон, а авто CD плейър.Ние тук правим разлика и наричаме нещата с точни имена;
2.Наименованието му НЕ Е "Кенууд", а KENWOOD. Ние тук те разбираме за какво питаш,ама търсачката не го дъвче ,а ние я уважаваме когато търсим конкретна информация измежду хиляди теми и т.н.
3.Описание за модела,схема и настройването МУ има в нета достатъчно.Ако упоменеш накратко какво си направил или пробвал досега,къде си търсил и т.н показва твоята ангажираност към така изложения проблем и ни амбицира и нас да се включим.Теми като" ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ!!! Са ко да праа????|" ги отминаваме като голям камък.
А сега малко бонус:
1. Темата е в кошчето заради неправилното и оформяне;
2. Задаването на кода става РЪЧНО от ползувателя разб. USER-а чрез менюто и затова НЕ се смята по сериен номер;
3. Ако не си запознат с термините "Поялник"," Запис на паметта " и " Програматор " шансовете да си помогнеш САМ или НЯКОЙ компетентен да ти помогне от разстояние без да отваряш апарата и го "поманипулираш" е минимална;
4. Отговарянето на теми в този раздел е неприето,но аз ти пиша по причина че имам точно такова и съм много доволен от него.Ще се радвам ако си го подкараш,но се запознай по-добре с правилата.Уверявам те - ще имаш полза!Иначе ще стане като в BMW или VW форумите: Дайте ми на мен кода на радиото без да се даде някаква информация за него " Щото сичко шо фърчи се яде и кат мойо магнет нема друг таков.Уникален и единствено неповторим!" Малко ламерска работа,колега! Wink Нямам предвид теб-все пак не те познавам.
Ако решиш че искаш да продължиш да се бориш,ще се постарая да помогна.Ако темата си я откоригираш,сигурно ще я върнат в правилния раздел и ще се видим там.Ако ти трябва документация напр. упътване на български език- ще сканирам и ще ти пратя.Ако ти се стори извън възможностите има тема за сервизите-там ще ти помогнат.
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Ное 20, 2015 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждам че е коригирано. Очаква се питащият да сподели дъмп и състав на изделието. Ако се притеснява и смята че е набутвация за програматори и други неща - има и сервизи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Boxsi11
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 20, 2015 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

В един от руските сайтове открих следното: KDC-W4044 UA памет EEPROM
24c04
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 21, 2015 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Уважаеми Boxsi11,
Виждам,че си направил корекции в положителна посока ,но за съжаление недостатъчни.
Колегата модератор е видял напредък,но темата си е още в кошчето неслучайно.
Вече писах,че БЕЗ разглобяване НЯМА да мине!Надписите върху капака ОТВЪН в случая не касаят никого освен производителя.
Колегата написа " Дай състав...." Това означава: Да се разглоби ВНИМАТЕЛНО апарата, да се опишат ТОЧНО главните
му компоненти(процесори,памети,други интегрални схеми , модули,надписи идентифициращи шасито и т.н ).
Много полезни са и достатъчно подробни снимка(и).Има стикната тема как се публикуват снимки на форума или на някой фотохостинг сайт.
Защо се прави това: За да могат колегите да добият представа за какво изделие ТОЧНО става въпрос.
За ТЕБ това може да е първото такова,но на повечето колеги са им минали стотици през ръцете,понякога почти еднакви и не могат да помнят всичко.
Колегата модератор каза:"Дай дъмп....". Откритието което си направил в НЕТА че вътре има памет 24c04 не учудва никого.В 99,999%
от съвременните авторадиоприемници имат памет и освен много други неща там се съхранява и кода за сигурност.
Това означава да се прочете с програматор съдържанието - т.нар "дъмп" на външните памети 1 или 2 на брой и да се публикува тук на сайта.
Чак след това може да задаваш въпроси(за предпочитане умни) Wink .
Exclamation Важно: В този форум , а и в доста други има твърда, разбирай "НЕТОЛЕРАНТНА" политика по отношение разкодиране на подобни апаратури.
Причината е избягване на определени "НАГЛИ ПОТРЕБИТЕЛИ",които не участват в тематичните раздели,но пък имат по няколко започнати
теми с "Моля,дайте ми код за....".Зад тях определено се изявяват разни съмнителни субекти,правещи разни "врътки-мотки",а когато
положението се оплеска опират до :"Има там един форум дето разни БАЛЪЧЕТА ти сметат сичко и за без пари...".
А сега бонус последен- все пак сме още в "кошчето":
1.Колегата модератор спомена за програматор: Ако ти се инвестира сума до 50,00 лв. и де се отделят няколко часа за да се научиш да боравиш
с основните му функции-добре дошъл на борда.Не сложно да станеш USER, но устройството трябва да ти е в ръцете-никакви обяснения нe могат
да ти заменят пробата и грешката наживо.
2.Умения за работа с поялник: Ако не те плаши демонтаж и монтаж на 8 краков SMD елемент с размерите на динена семка-добре дошъл на борда.
3.Оттук нататък вече могат да се намесят и колегите с поправен "дъмп" без код или др.
Сега вече предполагам разбираш защо са тези подробности:човек в състояние да разглоби,опише компетентно състава, да демонтира
памет,да я прочете и запише, да я върне на място и да сглоби апарата до РАБОТНО състояние (без да му останат БУРМИ за стенния часовник)
не е случаен и по този начин отсяваме някои гореспоменати "баш ЮСЪРИ".
Пример за подобна тема е участникът във форума с камиончето NISSAN до твоята тема "Видите ли ние трябва да се сетим ,че трябва да му
снесем кода наготово щото е колега с десетина мнения".И разбира се без условни оператори-моля ,ако обичате и т.н.Реакцията е логична.

Когато разглобиш апарата,идентифицираш паметта или паметите,прочетеш и публикуваш съдържанието им можем да продължим.Иначе в сервиз.

Лирично отклонение:
1.Повечето участници във форума НЕ си крият занаята,те го УВАЖАВАТ!И желаят да бъде практикуван от интелигентни и коректни хора.
2.За мен ИНФОРМАЦИЯТА и ЗНАНИЯТА с които разполагам са БЕЗЦЕННИ-нито съм ги купувал нито ги продавам,НО сам избирам с кого да ги споделям.
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети