|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nuclear Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2015 10:10 Заглавие: TV Toshiba 55YL863G - смяна на платка (pe0993 / v28a001298b) |
|
|
Здравейте.
Явно от неправилно включване на HDMI кабел, е изгорял един чип на платката pe0993 (на нея са всички портове). В следствие на това, загрява доста силно и ме е страх да не се повреди захранването на телевизора. Всъщност, от там тръгна проблемът - не искаше да се включи (червеният светодиод отпред мигаше на интервали от по 3 мигания). Разглобих телевизора, почистих го от прах, не открих нищо съмнително, сглобих го, взе че тръгна, но установих че откъм платката около HDMI портовете мирише на изгоряло и загрява много. Изключих го, разглобих го пак и видях, че едно чипче от долната страна на платката е изгоряло.
В K&K ми се подиграха, като поискаха 240лв за труд, от които 45лв само за диагностика (която пък се определя от това, колко инча е телевизора).
И сега въпросът:
Искам да сменя проблемата pe0993 - гледам по сайтовете продават същата платка (pe0993 / v28a001298b1) за около 150лв, само че е от 42 инчова Toshiba.
Ще стане ли платката на моя телевизор и трябва ли да се прави нещо специално след това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Nuclear Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2015 11:25 Заглавие: |
|
|
| От София съм, наистина ще се радвам ако можете да препоръча сервиз. Ще прочета и темата от линка. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|