Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Интегрална схема STK-смяна на кондензатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gslavov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Елхово

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2015 21:37    Заглавие: Интегрална схема STK-смяна на кондензатор Отговорете с цитат

Здравейте колеги,притежавам Sony RX-77 на която и изгоря интегралната схема STK 4182II IC,2xNF-E,±50V,2x>45W(±33.5V/8om),18-SIL.Мога ли да сложа интегрална схема STK 4231II NF-E,±75V,2x>100W(±51V/8om),22-SIL споменаха ми,че трябва да се сменят електролитните кондензатори,ако може да стане какви кондензатори трябва да си купя за да ги сменя.
Весели празници Smile
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 22, 2015 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Закарай я на сервиз, "колега".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2015 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Както сам си написал, искаш на мястото на 45 Ватова схема да сложиш 100 ватова. У мен възникна един въпрос. Как смяташ да я захраниш, от устройство предвидено да захранва 45 ватова? Или се надяваш трансформатора да издържи, и да гръмне при първия половин час работа на усилена уредба над 50%? Не знам как си правиш сметките. Но с тока не е както с доматите на пазара. Като си купиш 2 кила вместо един,
да си правиш сметка колко повече ще се измориш до като си ги носиш дома.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Дек 23, 2015 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване, няма да има проблем с по-мощната схема бе човече! Захранването ще е на ниво 40-50W , няма как да го претовари. А пък и ако STK-то е читаво, най-напред ще му се опържат колоните Evil or Very Mad
gslavov, изтегли PDF-и на двете схеми, разгледай ги, едва ли имат разлика. Това за кондензаторите ще е валидно, ако захраниш новата схема с по-високо напрежение, ама ти, както разбирам, само ще замениш старата схема с нова. Така че захранването ти остава същото и няма смисъл да бараш кондензаторите. Друг е въпросът ако се надяваш да извадиш по-голяма мощност- с това захранване- толкова! До 50W на 8 ома! Весели празници!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Дек 24, 2015 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не знам. Ако смяташ, че R807 на крайното стъпало ще ограничи тока. За да не се товари трафа добре.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 24, 2015 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Захраването, предназначено за едната схема-оригиналната- е не повече от 33V. С това захранване втората схема, която ще замени оригинала няма как да вдигне повече мощност от нея, респективно няма как да дръпне и повече ток. въобще не съм гледал схемата, R807 не го знам де е и каква роля изпълнява. STK 4182- 2x45W на 8 ома товар, 2x33V препоръчително захранване, осигуряващо тази мощност при товар 8 ома.
4231 развива 100W на канал върху товар 8 ома, но при захранване 2х51V! При 2х33V мощността ще е аналогична на първата схема- около 2х50W. Тоест танто за кукуригу. Тествал съм такива STK-та- тръгвали са от +/-12V без едностранен клип. без проблеми. Затова замяната на 4182 с 4231 няма да предизвика никакви проблеми, ако освен втората схема не е някое безобразно менте.

Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 24, 2015 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте , няма проблем да се постави чипа , Ditronix е прав . Единствения проблем е че STK4231 е с 22 крака , докато оригиналната е с 18 , но пък ако се вдигнат във въздуха първите 2 , и последните 2 ще пасне точно без никаква преработка. Но пък смяната на такъв чип без необходимите знания може да не доведе до необходимия резултат Very Happy Успех
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 25, 2015 8:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, това го пропуснах-първите два крака от всяка страна са излишни. Сега има още нещо, с което аз съм се сблъсквал- има едни резистори, но по-късно ще погледна кои бяха, четири броя, от които зависи началния ток на схемата. Трябва да се погледне в даташийта и ако стойностите за новата схема са различни да се подменят с точните.

Върнете се в началото
vesko_tv
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Пет Дек 25, 2015 8:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и още нещо ,дали новата схема ще тръгне с по-малко напрежение защото и дават +-51в .Имаше едни книги със схеми на които даваха минимално и максимално напрежение с които работят тези схеми.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 25, 2015 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Aко е свястна схемата, ще тръгне, по-горе писах, че съм подкарвал без проблеми 4231 на +/-12V. Всичко зависи от това на какво менте ще се попадне. Защото е ясно, 1е няма как да се купи оригинална схема в България, освен да се дръпне от някоя бракувана машина. Аз преди години ги пазарях от ЕЛИМЕКС, дамата от магазина ми беше казала че STK-тата са руски и ги внасят от Германия. Не съм имал никакви проблеми, но това беше все пак преди десетина или повече години!

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети