Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Безжичен RF приемник/предавател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hitreca
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Пет Яну 01, 2016 19:03    Заглавие: Безжичен RF приемник/предавател Отговорете с цитат

Здравейте,
искам да си направя нещо като радиостанция става въпрос за риболовна станция.
Имам електронни сигнализатори ето този модел

Та искам да си направя станция след като ми бутне да ми пищи на предавателя аз изработих нещо подобно но не ме устройва, защото след като има бутване(сигнал от сигнализаторите) звънеца има програмирана мелодия докато не си я изпее ако последва 2ри-3ти сигнал от сигнализатора то не го отчита отчита го чак след като си изпее песничката. Направих клип за по добро обяснение какво се получава.(дали може да се избегне мелодията просто искам да пищи като зумер или нещо такова)

ЛИНК - http://vbox7.com/play:468a634f80

Въпроса ми е ако си купя 433Mhz RF transmitter and receiver
ето това
дали ако си купя и зумер или да ми кажете някак си мога ли да си направя станция с тази платка, и дали ще имам пак тоя проблем със сигналите, и евентуално какъв ще бъде обхвана. Сигнализаторите работят на 9 волта

Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 02, 2016 8:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами трябва да се види от вътре какво представлява твоя сигнализатор. На какъв принцип е. Дали всичко е едночипово или има отделна RF част и отделна компютърна. Трябва да се разбере как е реализирана схемата. Как се задейства мелодията. Иначе не може да се гадае. Трябва да фърляме боб какво е сложил в кутиите производителя.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hitreca
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Съб Яну 02, 2016 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,
аз от сигнализатора получавам сигнал от 2.5 моно жак разгледай първия пост там има линк към видео как работи всичко до момента.
интересувам се някой ползвал ли е този RF модул и ако си го закупя схемата която обмислям е следната:
2.5 моно от сигнализатора към приемника
а на предавателя колко волта ще получа ? Колкото съм подал на предавателя или ? и дали ще мога да сложа зумер на предавателя който да пищи ?

Другия ми вариант е да модифицирам звънеца който имам до момента но незнам как там трябва да се модифицира мелодията но незнам как това е схемата на звънеца
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 02, 2016 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, със звънеца няма да стане. Там всичко е изплюто на една въшка и в него каквото е програмирано това е. Нищо не можеш да промениш. Ако и в първите снимки е така нищо не можеш да направиш с това устройство. Извинявам се, но клипа не мога да видя. Пробвах, но не съм в България и тука не ми дава да гледам клипове от вибокс7 накъсва през секуна и блокира. Само ютюб върви при мене. Та идеята е, да се разбере какво се подава от високочестотната част и как, към нискочестотната. Тази дето пищи. Тогава може да стане ясно дали може, да се преработи или не. А предавателя дето си дал на последната снимка. Там трябва да подадеш някакъв сигнал на входа. Цифров или аналогов и ще го получиш същия на изхода на приемника. Ако подадеш някакво постоянно напрежения не мисля, че ще го получиш същото на изхода на приемника. Трябва ти сигнал с който се модулира високочестотния и после се демодулира в приемника. Вариянта е някой да ти изработи пик програмиран, да отговаря на твоите изисквания и ти да използваш ВЧ часта да пренасяш сигнала само от единия пик до другия.
Всъщност като се замислих. Това е един доста сложен процес, който се прави от компютър и много трудно може да се направи това което искаш.
Замислял ли си се, това бутване както го наричаш колко сложен процес е? Трябва да се отсее ралното кълване от влиянията на околната среда върху кордата. Водни течения, вълни, вятър, които също разклащат кордата по специфичен начин но не са реално клъвване. Всичко това го прави сложна програма, ако устройството ти е сериозно разбира се. И само с нова програма отговаряща на твоите изисквания може да стане. Иначе от всяко поклащане на вълните или вятъра ще ти писка и ти няма да разбираш кога реално е клъвнала риба.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети