Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

контролер за ИЗ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AA
Гост

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 9:12    Заглавие: контролер за ИЗ Отговорете с цитат

Търся контролер за импулсно захранване KA1L0380R на FAIRCHILD. Някой има ли идея откъде да се купи или да е успял да го замени с нещо [email protected]
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Май 30, 2004 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди два дена търсих но се оказа че не ми трябва. Нямам точна информация но предполагам че може да се достави чрез поръчка защото го имаше в номенклатурата на "РАДИМЕКС" РУСЕ. При мен сателитния приемник се беше утървал с изсъхнал електролит във веригата на 3,2 волта. Успех.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
АА
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 7:30    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление при мене чипът е пръснат Освен това е изгорял и чипа на захранването на позиционера KA1M0880 Благодаря за информацията за Радимекс
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 19:54    Заглавие: KA1L(M) Отговорете с цитат

Много неща са ти гръмнали да не е нещо друго още отишло,например изправителния диод на позиционера/често са два в паралел или двоен с анодите накъсо/.Относно серията KA1L(M,H)0XY0 означава :
L-50KHz ,M-67 KHz H 100-KHz 0X тока в А 03-3А 08 -8А!!, Y0-Y00 волта напр 80-800волта.Сега 0380 се намира а при добро желание с малко повече знания може да се замекти и с TOP202,само честотата му е 100KHz ,май че 1H замествах така. 1L0880 обаче не знам откъде ще намериш ,освен да си разработиш платка с UC3842 и някой МОС тр-р 8А800В ??
Върнете се в началото
АА
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2004 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Извадих контролер от един приемник с изгорял процесор а за мотора сложих трансформатор и работата стана С TOP202YAI съм замествал контролера в един RADIX и приемника тръгна стана но като опитах да направя същото с COLUMBIA резултатът беше печален - след няколко минути работа се вдигнаха напреженията и процесора на COLUMBIA-та изгоря От фирма RADIMEX - Русе могат да доставят KA1M0380 на цена около 5лв и може би си струва да се опита дали няма да работи на някакво захранване натоварено само със съпротивления Във VALVEX ми предложиха и двата контролера на цена по 40лв което поне според мене е силно надута цена Така че конкретния въпрос е решен но такава повреда едва ли ще е последна
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2004 14:45    Заглавие: за частите Отговорете с цитат

Значи с TOP се заменят най добре само KA1H0380 защото схемата и трафа са оразмерени за 100KHz работна честота ,но е задължително TOPа да се свърже както си е по апликейшъна със 200 в супресор и. т. н. Ако в Колумбията е бил KA1L0380 за 50KHz нищо чудно ,че е гръмнал .По ми е чудно ,че е гръмнал процесора ,понеже в Колумбията той се захранва с допълнителен стабилизатор на 3.3 в. По въпроса за наличност -не знам за кой град става въпрос ,но в София на доста места ги има тези чипове и то на цена под 5 лв. Просто като идва някой може да си купиш няколко и бъди сигурен ще ти влезат в работа!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети