| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Гост
|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 9:12 Заглавие: контролер за ИЗ |
|
|
| Търся контролер за импулсно захранване KA1L0380R на FAIRCHILD. Някой има ли идея откъде да се купи или да е успял да го замени с нещо [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2004 19:11 Заглавие: |
|
|
Преди два дена търсих но се оказа че не ми трябва. Нямам точна информация но предполагам че може да се достави чрез поръчка защото го имаше в номенклатурата на "РАДИМЕКС" РУСЕ. При мен сателитния приемник се беше утървал с изсъхнал електролит във веригата на 3,2 волта. Успех. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
АА Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 7:30 Заглавие: |
|
|
| За съжаление при мене чипът е пръснат Освен това е изгорял и чипа на захранването на позиционера KA1M0880 Благодаря за информацията за Радимекс |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 19:54 Заглавие: KA1L(M) |
|
|
Много неща са ти гръмнали да не е нещо друго още отишло,например изправителния диод на позиционера/често са два в паралел или двоен с анодите накъсо/.Относно серията KA1L(M,H)0XY0 означава :
L-50KHz ,M-67 KHz H 100-KHz 0X тока в А 03-3А 08 -8А!!, Y0-Y00 волта напр 80-800волта.Сега 0380 се намира а при добро желание с малко повече знания може да се замекти и с TOP202,само честотата му е 100KHz ,май че 1H замествах така. 1L0880 обаче не знам откъде ще намериш ,освен да си разработиш платка с UC3842 и някой МОС тр-р 8А800В ?? |
|
|
 |
АА Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 12:30 Заглавие: |
|
|
| Извадих контролер от един приемник с изгорял процесор а за мотора сложих трансформатор и работата стана С TOP202YAI съм замествал контролера в един RADIX и приемника тръгна стана но като опитах да направя същото с COLUMBIA резултатът беше печален - след няколко минути работа се вдигнаха напреженията и процесора на COLUMBIA-та изгоря От фирма RADIMEX - Русе могат да доставят KA1M0380 на цена около 5лв и може би си струва да се опита дали няма да работи на някакво захранване натоварено само със съпротивления Във VALVEX ми предложиха и двата контролера на цена по 40лв което поне според мене е силно надута цена Така че конкретния въпрос е решен но такава повреда едва ли ще е последна |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 14:45 Заглавие: за частите |
|
|
| Значи с TOP се заменят най добре само KA1H0380 защото схемата и трафа са оразмерени за 100KHz работна честота ,но е задължително TOPа да се свърже както си е по апликейшъна със 200 в супресор и. т. н. Ако в Колумбията е бил KA1L0380 за 50KHz нищо чудно ,че е гръмнал .По ми е чудно ,че е гръмнал процесора ,понеже в Колумбията той се захранва с допълнителен стабилизатор на 3.3 в. По въпроса за наличност -не знам за кой град става въпрос ,но в София на доста места ги има тези чипове и то на цена под 5 лв. Просто като идва някой може да си купиш няколко и бъди сигурен ще ти влезат в работа!! |
|
|
 |
|