|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Boxsi11 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 17:11 Заглавие: Re: зарядно устройство за винтоверт14.4V марка - bavaria |
|
|
[quote="Tokio"]Колега, оправи си батерията, не търси проблем в зарядното!Е оправих батерията сложих 4 батерии литиево йони,като и четирите са заредени точно до 3.81V ,което прави общо 15.24 волта.Включих на зареждане и батериите се заредиха до 16.46V и прекъснах заряда,но за жалост зелената лампа не светна,за да даде че батериите са заредени.
Според мен вече трябва да се търси причината в зарядното. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 17:39 Заглавие: Re: Зарядно устройство за винтоверт |
|
|
| vilsa написа: | | Аз бих си сменил и двете електролитчета в зарядното устройство ! |
Слагаме руски-К50-6 и сме готови!
Батерията, както споменаха колегите, е заминала. Хич не се занимавай да търсиш кой елемент е заминал и кой сега си обува обувките! В ЩАЙНБЕРГЕР- знаем го още и като КОНРАД има 18V батерии за винтоверти на цена малко над 20 кинта. Вземаш една такава и:
1. Ако корпусът и е същият като на твоята, хич не се занимавай да я преработваш на 14,4V, а я ползвай така- изпитано е, никакви проблеми с винтоверта.Синът ми вече три години си ги ползва две батерии по 18V и даже е забравил, че винтовертът му беше 14,4!
2. Ако не ти пасва този вариант или ако корпусът е различен- отваряш старата батерия, вадиш пакета за модел, после отваряш и новата, вадиш новия пакет и с малко търпение, упоритост и евентуално "мамата" правиш пакет като оригиналния.
Елементите на тия батерии от КОНРАД са по 1 или 1,1Ah- малко по-слаби от оригиналните, но са читави и работят поне 2-3 години като хората.
Това 4060 вероятно брои нещо, не виждам каква друга работа има в зарядно. Ако колегата има желание, да свали схемата за да я погледнем.
Оооо, писал е колегата, докато аз сричам Виж сега, тоя номер с литиевите батерии ще ти докара такива емоции, че ще ги помниш дълго! Хич не се занимавай с това, виж 3-4 реда по- горе какво съм писал! Говоря ти от личен опит! Тоя (твоя) номер го правих, като даже се съобразих с нЕкои сАображения по заряда на литиевите батерии. Ограничение по ток, по напрежение и в крайна сметка щях да запаля подстанцията в завода! Добре, че бях там, дето сложих батерията да се зарежда Иначе е голяма атракция, ама да не ти е на главата!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 17:49 Заглавие: Re: зарядно устройство за винтоверт14.4V марка - bavaria |
|
|
| Boxsi11 написа: | Включих на зареждане и батериите се заредиха до 16.46V и прекъснах заряда,но за жалост зелената лампа не светна,за да даде че батериите са заредени.
|
Няма и да светне, понеже първоначално сметките са криви  |
|
|
 |
Boxsi11 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 21:02 Заглавие: Re: зарядно устройство за винтоверт14.4V марка - bavaria |
|
|
| Извинете но не Ви разбрах! Старата батерия е със 12 елемента по 1.2V което прави общо 14.4 Новата батерия която съм поставил е 4 батерии по 3.8v=15.2v.Ако зарядното има ограничение по напрежение би трябвало зелената лампа да светне по рано дори батериите да не са заредени..?Съжалявам но нямам схема на зарядното! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 21:11 Заглавие: |
|
|
Да ти обяснявам ли с кой бутон се отговаря?
А кога каква лампа светва не зависи от твоето желание. а темата върви към заключване. И без това я търпя досега с неприемливо заглавие. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 15, 2016 22:24 Заглавие: |
|
|
14.4 е номинално напрежение. Напрежението (крайното) по време на заряд е съвсем друго нещо. Потърсете информация колко е, и тогава умножавайте по 12 клетки.
Сметката с литиево йонните също е крива.
Още в първия отговор ви написах че има окъсила клетка (както и Hidrazin), но вместо да ги измерите една по една и да напишете резултата, тръгнахте да правите опити с друг тип батерии. |
|
|
 |
Boxsi11 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 16, 2016 10:14 Заглавие: Проблем със зарядно за винтоверт 14.4V -bavaria |
|
|
| Здравейте! Благодаря на всички отзовали се за отделеното време,за даденото си мнение,както и за други които ме изтърпяха до този момент.Въпросът се реши по екзактен начин и мисля че темата трябва да бъде затворена.Още един път БЛАГОДАРЯ!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|