| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apisabvgd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 11:10 Заглавие: Мултимедия за кола Alpine засича на DVD |
|
|
Здравейте,
Имам следния проблем,притежавам ето този модел на Алпин http://italy.alpine-europe.com/p/Products/mobile-media-stations4/iva-d106r от много години вече,от няколко месеца има проблем с възпроизвеждането на видео,много засичат някой клипове и филми.Дисковете са в добро състояние,записвах и чисто нови без успех.
Обвиних лазерния механизъм и поръчах нов от китай,който дойде и го монтирах,но поведението е абсолютно 1:1 с оригиналния лазер!
Докато беше отворено при тестовете ми направи впечатление,че на местата където зацикля,при самото въртене на диска се чува цикличен шум и ту увеличава оборотите на въртене,ту ги намалява,а там където не засича диска се върти равномерно!
Ако може да ме насочите какво мога да погледна в случая при положение че с нова оптика положението е същото!
Благодаря!
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 11:24 Заглавие: |
|
|
За начало пробвай с матричен (фабричен) диск. Но подозирам че лазерът се е "насветил", а новият не е с добро качество. Замяната сам или в сервиз беше? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 12:51 Заглавие: |
|
|
И аз си мислех,че се е насветил,но пък с новият е същото поведение,сам го сменях,обърнах внимание на всичко уж,нямаше драми с монтажа!
Вярно,че новия е от китай,но пък твърдят че е оригинален ,а и не намирам никаква видима разлика! |
|
|
 |
palermo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 14:31 Заглавие: |
|
|
Шпиндел мотора е за смяна.Пипни докато работи драйвера и виж да не е топъл.Ако е топъл смени мотора който върти диска. _________________ Никой не остава девствен,живота нае.ава всички.
0877614299 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 16:53 Заглавие: |
|
|
Ето това е мотора,още не съм стигнал да видя дали драйвъра му се затопля като работи,но за да съм подготвен,ако мислите,че може да има аналог,който да може да се монтира или поне ако някой може да му намери параметрите,че аз нищо не намирам за него!Целия механизъм на Алпина е DV43M88B
Линк |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 17:01 Заглавие: |
|
|
Тоз мотор е друга бира не е прецакан. Палермо прави аналогия с домашните DVD НЕО и подобни китайчета дето от седене им се спичат шпинделите. По скоро или някой RAM прави белята или някое напрежение от рода на 3,3в 1,2в пропада или не е в норма. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 20:47 Заглавие: |
|
|
Ето го драйвъра на мотора,сега ще кача и снимки на цялата платка,лошото е че са добре заляти.
 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2016 21:31 Заглавие: |
|
|
Виждам че повечето снимки са където трябва. Това за какво го цвъкна в атача?
И дългите линкове, които разпъват страницата - коригирах го.
За от тоя сайт копираш Умалени изображения за форуми (1) _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2016 20:22 Заглавие: |
|
|
Имам две питания. На всички дискове ли го прави или има някои които ги извърта целите? И долу горе на едно и също по време място ли засича?
Мисля си да не би лентовия кабел дето свързва лазера с електрониката да прави проблем. Друго с тези заляти спойки нищо чудно от прегряване под тоя мазгоч, да има пукната спойка и да прави проблем.
Да питам колегата, този мотор със съчмени лагери ли е? И не може да спича от време на време като се постопли. Ако му са се надрали втулките от липса на масло. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 26, 2016 19:13 Заглавие: |
|
|
| Ванко, този двигател (шпиндела) наистина е друга бира. И аз мисля, че лазера се е насветил. Ако човека много държи на DVD-то, да си поръча оптика от Pioneer от представителството им в Пловдив. |
|
|
 |
|