|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2016 8:11 Заглавие: |
|
|
| Втората част на поста беше за автора на темата, съжалявам ако си го схванал ,че се отнася за теб. И нищо не предлагам, ако той имаше поне малко понятие от елементарна електротехника досега да си го е измислил сам . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2016 8:52 Заглавие: |
|
|
В такъв случай трябва да сложиш максимално голям резистор, за да се получи максимално голям пад на напрежението върху него. За да можеш после да го мериш това напрежение, което ще е миливолти. Но пак повтарям щом ще мериш цифрово имаш голяма грешка. Ако мериш до третия знак след запетаята стандартно. Когато се премести цифрата с един разряд реално стойноста се преместила със стъпка х2000 дали тази точност ще те задоволи. Мисля този датчик е подходящ за аналогови измервания повече от колкото за цифрово преобразувеане. Но ти си знаеш. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2016 12:37 Заглавие: |
|
|
Моля, прекратете разправията за това кой разбира повече електрониката!
Не знам дали някой обръща внимание, но авторът говори за трансдюсър-и от много висок клас! Аз за това на няколко пъти питам какво ще се мери!
Та, тези уреди са скъпи и има защо! Необходими ми са при много точни измервания, когато токът е с много сложна форма и т.н. Ако случаят не е такъв то си избрал неправилен сензор! Това е все едно да си купиш мощно PC и да цъкаш пасианс! Мога да препоръчам някой сензор на Алегро, който са много по-лесни за употреба!
Ако пък обратно - ще правиш нещо много сериозно, Raspberry Pi не е подходящ хардуер!
И в двата случая стойността на резистора е най-малкия проблем!
Поздрави! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2016 0:31 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | milmar написа: | | Бих сложил 20Ohm. |
Боб ли хвърляш?!
.... |
Звучиш като експерт, т.е. като всички тук .
Ами диапазона е ограничен, не ти трбява много боб да прецениш, че за проби ти трябва една от големите възможни стойности, с които да получиш разумно отношение I/U, с просто пресмятане да получаваш от напрежението-ток. Аз прецених че това е 20 Ом. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|