| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 11, 2016 16:00 Заглавие: Търся система за локализация на Лятящи модели |
|
|
Търся система за идентификация и определяне положението на 8 обекта, развиващи до 150 км/ч.
Не е възможно използване на GPS.
Траекторията на движение на обектите е предварително зададена. Приблизителни максимални размери на цялото трасе - 1000х1000м.
Устройствата за идентификация, които ще се монтират не могат да надвишават 70 грама.
Трябва ми цялостно решение - срещу съответното заплащане.
Ако някой може да предложи нещо подобно, да пише на лични, за уточняване на детайлите. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2016 17:48 Заглавие: |
|
|
Сложна работа! Поради високата скорост мисля, че ще е най-добре да си направиш нещо аналогово. Може би някакъв малък излъчвател монтиран на обектите и 3 приемни станции - взимаш под внимание скоростта на разпространение на вълните и времето на пристигане на сигнала във всяка станция и смяташ. Доста работа има докато се докара.
Дано съм помогнал! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2016 8:49 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | ... Поради високата скорост мисля, че ще е най-добре да си направиш нещо аналогово. .... |
Направи си сам GPS .
Аз аналогово не мога да допусна, че може да стане ....
ПП Ако е нещо с голям бюджет, според мен има смисъл да се работи по някаква система за бордова автономна система за управление, от тип "изкуствен интелект" или както и да го наречеш. Да има камера(и), да се анализират снимки, да се локализират състояния по характерни маркери и да се вземат необходими решения във връзка с управлението. А сигналът от истинския GPS да уточнява позицията, макар и с известно закъснение. Ако се намери начин, а то има такъв, може по получените данни от GPS плюс вземане под внимание средна скорост и посока на движение на обекта да му се преизчислява с някаква точност реалната позиция. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2016 21:16 Заглавие: |
|
|
| Не бе мой! Не е проблем в направата на GPS-а! Проблемът е, че обектите се движат много бързо и докато се updatе-не в контролната станция ще е отишъл коня у ряката! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2016 21:46 Заглавие: |
|
|
Бързо колко да е бързо, при 1000 КМ/Ч не съм забелязал проблеми с GPS-a Въпроса е колко бързо ще се връща обратната информация.
 |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2016 10:22 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Не бе мой! .... |
Знам, че за теб не е проблем да си направиш GPS, и то аналогов , "твой"!
Моля, без просташко фамилиярничене! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2016 21:28 Заглавие: |
|
|
Да се направи нещо като малка GPS система, е възможно. Само че точността каква ще е ? За да се хване изместване от 10м приемниците трябва да различават времезакъснение от 33 nS или 3.3 nS за 1м. Това е времето за изминаване на разстоянието от радиовълните.
Ако се използва ултразвук, доста ще се упрости измерването / изчисляването. Обаче не знам как ще влияе вятърът върху точността. |
|
|
 |
|