|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:12 Заглавие: Grundig М72-105/9IDTV |
|
|
| Здравейте!Телевизорите са два и имат един и същ проблем.Единия беше с деф каскада и след като я замених заработи нормално.Беше взет и след няколко дни ми го върнаха и действително,като го пуснах заработи но с едни моарета в картината.Изключих го и го пуснах след известно време отново беше нормално.Не е от прекъсване нито реагира на промяна на температурата,но действително когато го има дефекта много дразни.Имам усещането ,че е нещо типично ,защото имами друг такъв Grundig който се държи по същия начин.Той ми беше донесен работещ-само за преустройство на звука.Не знам какво е шасито ,но е много разпространено.Цифровия блок е по средата ,но е от по стария модел с по дебелия бокс.Ако някой предложи някаква идея ще бъда благодарен.Мислех да не е нарушен филтраж ,но не открих деф.ел.кондензатор в захранване.Може и да е някой развързващ кондензатор,но поради непостоянното проявяване на деф. ми е трудно да разбера нещо повече. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
[Имам съшото шаси.Модела е М95-105/9IDTV.Ще се опитам да опиша дефекта накратко.След включване, вертикални линии по екрана нарастояние около 5 см., със розов оттенък. Със течение на времето преминават във диагонални и накрая в хоризонтални като и растоянието между тях намалява. Смених буквално всички кондензатори(електролитни и керамични) един по един Цифровия борд е презапоен,безрезултатно!Картина и звук имам ,,но действително едразнещо. Според мен е в тази метална кутия, наречена цифров блок, но не съм го сменил . този ТВ сигурно е единствен В цяла ботсвана  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:01 Заглавие: |
|
|
| Здравейте ,колега!Ефекта е точно същия ,който ми описвате.Просто нямам идея от къде се напъхва.И аз имам усещането че е от цифровия бокс,но нямам с какво да го разменя.Имам два тв. със същия ефект.И двата са Grundig,но са различни модели и единия го взеха да го гледат така,тъйкато при него проблема изчезва след малко,което ме навежда на мисълта за изсъхнал кондензатор,но почти всички които видях ги дублирах и проблема остана.Явно става въпрос за нещо типично при това шаси и затова пуснах темата,но засега само вие исказахте становище,което ме кара да си мисля ,че проблема не е познат.Ако не го вземат преди да го оправя ще пиша от какво е ако го преборя ,а междувременно продължавам да се надявам на помощ. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:04 Заглавие: |
|
|
| Тия шасита са оборудвани,с крайно некачествени кондензатори.Гледайте с осцилоскопа върху тях. |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:33 Заглавие: |
|
|
В този цифров блок има ли електролитни С-та?Сменете ги! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Omata Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 12:16 Заглавие: |
|
|
zdraveite.I az imam grundig.moia e CUC5310.S toia televizor sam imam kakvi li ne problemi i vsi4kite niakvi neobi4aini.Poslednia hit na toia moia grundig e niakvi 4erni horizontalni 4erti,koito se polu4avat sam na bial fon,primerno ako davat sniag.Spored fona,mogat da badat i po golemi,mogat i po malki.Kogato sa po golemi zvuka preminava v bram4ene i tova prodaljava niakolko sekundi.I az kato vas smenih moje da se kaje vsi4ki kondenzatori,elektrolitni i kerami4ni,no efekta si ostana.Razlikata e 4e pri mene 4ertite sa 4erni.Daje ne sa to4no 4erti,a po skoro ne6to kato petna.Poiaviavat se niakade ot dolnia krai okolo sredata i stigat po4ti do centara na CRT-to.V momenta taka gledam televizora,za6toto kakvo li ne opitah,no ne pomogna.Prosto poiaviavat se ot vreme na vreme pri bial fon.6te mi bade interesno razvitieto na temata na foruma,moje i na mene da pomogne ne6to,makar 4e moje bi stava vapros za razli4ni defekti.
Тук се пише на кирилица
Като имаш питане за твоя телевизор открий своя тема, а не се бутай в чуждата, още повече че на двата телевизора им е обща само марката и нищо повече. |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 22:19 Заглавие: Re: Grundig М72-105/9IDTV |
|
|
| [Иаз продължавам, ще се обадя за резултата! Успех! |
|
|
 |
DAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:57 Заглавие: |
|
|
Отворете цифрови блок внимателно и сменете всички електролити.
Повечето са 220мф и са по филтрацията на 5v.
Внимаваите с пистите ,че мен ме боля главата 1 месец. _________________ Мери ли го? Мерих го! Смени ли го? Не съм.Смени го! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|