Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Grundig М72-105/9IDTV

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:12    Заглавие: Grundig М72-105/9IDTV Отговорете с цитат

Здравейте!Телевизорите са два и имат един и същ проблем.Единия беше с деф каскада и след като я замених заработи нормално.Беше взет и след няколко дни ми го върнаха и действително,като го пуснах заработи но с едни моарета в картината.Изключих го и го пуснах след известно време отново беше нормално.Не е от прекъсване нито реагира на промяна на температурата,но действително когато го има дефекта много дразни.Имам усещането ,че е нещо типично ,защото имами друг такъв Grundig който се държи по същия начин.Той ми беше донесен работещ-само за преустройство на звука.Не знам какво е шасито ,но е много разпространено.Цифровия блок е по средата ,но е от по стария модел с по дебелия бокс.Ако някой предложи някаква идея ще бъда благодарен.Мислех да не е нарушен филтраж ,но не открих деф.ел.кондензатор в захранване.Може и да е някой развързващ кондензатор,но поради непостоянното проявяване на деф. ми е трудно да разбера нещо повече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yordanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Botswana,Gaborone

МнениеПуснато на: Вто Юни 14, 2005 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

[Имам съшото шаси.Модела е М95-105/9IDTV.Ще се опитам да опиша дефекта накратко.След включване, вертикални линии по екрана нарастояние около 5 см., със розов оттенък. Със течение на времето преминават във диагонални и накрая в хоризонтални като и растоянието между тях намалява. Смених буквално всички кондензатори(електролитни и керамични) един по един Crying or Very sad Цифровия борд е презапоен,безрезултатно!Картина и звук имам ,,но действително едразнещо. Според мен е в тази метална кутия, наречена цифров блок, но не съм го сменил . този ТВ сигурно е единствен В цяла ботсвана Cool
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 8:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте ,колега!Ефекта е точно същия ,който ми описвате.Просто нямам идея от къде се напъхва.И аз имам усещането че е от цифровия бокс,но нямам с какво да го разменя.Имам два тв. със същия ефект.И двата са Grundig,но са различни модели и единия го взеха да го гледат така,тъйкато при него проблема изчезва след малко,което ме навежда на мисълта за изсъхнал кондензатор,но почти всички които видях ги дублирах и проблема остана.Явно става въпрос за нещо типично при това шаси и затова пуснах темата,но засега само вие исказахте становище,което ме кара да си мисля ,че проблема не е познат.Ако не го вземат преди да го оправя ще пиша от какво е ако го преборя ,а междувременно продължавам да се надявам на помощ.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия шасита са оборудвани,с крайно некачествени кондензатори.Гледайте с осцилоскопа върху тях.
Върнете се в началото
radoslavn
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Карнобат

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 11:33    Заглавие: Отговорете с цитат

В този цифров блок има ли електролитни С-та?Сменете ги!
Omata
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

zdraveite.I az imam grundig.moia e CUC5310.S toia televizor sam imam kakvi li ne problemi i vsi4kite niakvi neobi4aini.Poslednia hit na toia moia grundig e niakvi 4erni horizontalni 4erti,koito se polu4avat sam na bial fon,primerno ako davat sniag.Spored fona,mogat da badat i po golemi,mogat i po malki.Kogato sa po golemi zvuka preminava v bram4ene i tova prodaljava niakolko sekundi.I az kato vas smenih moje da se kaje vsi4ki kondenzatori,elektrolitni i kerami4ni,no efekta si ostana.Razlikata e 4e pri mene 4ertite sa 4erni.Daje ne sa to4no 4erti,a po skoro ne6to kato petna.Poiaviavat se niakade ot dolnia krai okolo sredata i stigat po4ti do centara na CRT-to.V momenta taka gledam televizora,za6toto kakvo li ne opitah,no ne pomogna.Prosto poiaviavat se ot vreme na vreme pri bial fon.6te mi bade interesno razvitieto na temata na foruma,moje i na mene da pomogne ne6to,makar 4e moje bi stava vapros za razli4ni defekti.

Тук се пише на кирилица Exclamation
Idea Като имаш питане за твоя телевизор открий своя тема, а не се бутай в чуждата, още повече че на двата телевизора им е обща само марката и нищо повече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yordanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Botswana,Gaborone

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 22:19    Заглавие: Re: Grundig М72-105/9IDTV Отговорете с цитат

[Иаз продължавам, ще се обадя за резултата! Успех!
Върнете се в началото
DAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2005 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Отворете цифрови блок внимателно и сменете всички електролити.
Повечето са 220мф и са по филтрацията на 5v.
Внимаваите с пистите ,че мен ме боля главата 1 месец.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети