| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 20:09 Заглавие: Много ви моля да ми помогнете с едно касетофонче за кола |
|
|
Здравейте на всички, имам един проблем купих си автомобил и му свързах едно касетофонче, което работеше но какво се оказа като му свързах колонките и то умря. В смисъл в последствие разбрах, че минуса на едното говорителче е опрял в ламарината на колата и спря да вади звук въобще само съвсем тихо съскане се чува.Модела на касетофончето е AIWA model CT-Z3700YX
Дисплея му свети намира си станциите върти си касетките но няма звук модела на крайното стъпало е LA4445 с 12 крачета. Това пише на него носих го в един сервиз и ми казаха, че е за боклука а в него има 14 транзисторчета и няколко кондензатора то всички да ги сменя все ще проработи. Мисълта ми е колко може да струва това крайно стъпало и къде другаде да търся проблема ако е пробило и по нататък. Не съм от много разбиращите, но ще съм благодарен ако можете да ме улесните с проработването му. И евентуално с правилна схема на свързване на този модел ако сам объркал нещо в свързването му въпреки, че извън колата работеше
10X предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 4:12 Заглавие: LA4445 |
|
|
| Аз като гледам цените тази схема 4445 не струва повече от 3 -4 лева а в руските сайтове е под 1$ ,в София би трябвало да я има-провери в магазините. Обикновено при такова късо гори само крайното стъпало ,така че сменяй го и си свири! Успех! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 7:34 Заглавие: |
|
|
| 2.40 лв. струва в Електрон Инвест |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 7:53 Заглавие: |
|
|
| Но внимавай при разпояването да не повредиш пистите, че са доста нагъсто при това крайно стъпало! Най-добре с вакуум помпа! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2004 22:17 Заглавие: |
|
|
| Радийцето просвири, но нещо ми е проблемно свързването с 4 колонки е но ас ще ползвам само 2 на този етап, но не мога да разбера по кои критерии да съдя за правилно свързани с цел постигане на стерео. Понеже има на потенциометъра едно което е отстрани за лява и дясна и като го изтегля пак се регулира само лява или дясна, но винаги ако външния е наляво и спират и 2те а ако ги разменя пък от вътрешния пак спират и 2те в едната посока. Как да разбера в кое положение е правилно свързването. На буксата отзад са отгоре плюс и после 4 те колонки да се вържат а отдолу е общ минус. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 7:27 Заглавие: |
|
|
| Мисля че е коректно да кажеш откъде беше повредата, а за "копченцата"...като въртиш наляво и надясно това е баланс-ляв десен канал, а като го изтеглиш е фадер, т.е.-предни задни. Успех. |
|
|
 |
Слави Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 11:10 Заглавие: |
|
|
| мисля,че колоните ти не са свьрзани правилно...врьтни баланса в краино ляво положение и фадера на предни колони...така ще определиш кои канал е преден ляв...по сьщия начин и за останалите...и внимаваи за противофазно свьрзване,защото басите няма да излизат добре...успех! |
|
|
 |
mighty Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 15:47 Заглавие: abe |
|
|
| Ще си позволя и за да се намеся - купих си същия на касетофон на старо, със свързването нямах подобни проблеми, единствено искам да попитам как става запаметяването на станции на копчетата за директно избиране, че са ми въведени само чалги и не мога да ги изтрия и заменя за човешки станции. Благодаря. |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 21:32 Заглавие: Re: abe |
|
|
| mighty написа: | | Ще си позволя и за да се намеся - купих си същия на касетофон на старо, със свързването нямах подобни проблеми, единствено искам да попитам как става запаметяването на станции на копчетата за директно избиране, че са ми въведени само чалги и не мога да ги изтрия и заменя за човешки станции. Благодаря. |
Е това в червено, много ми хареса.
Опитай като избереш станция - натискаш и задържаш бутон 1,или 2,или 3 и т.н. за около 4-5 сек. и би трябвало да запамети. При свързването трябва да е подаден + и за "меморито".
Успех _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
Или са ти вързани грешно колоните,или имаш проблем с единия канал-ако не си сменил крайното стъпало,е възможно да е думнал само той. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|