Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за ресивър Onkyo HT-R380

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Данаилов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 8:02    Заглавие: Помощ за ресивър Onkyo HT-R380 Отговорете с цитат

Здрвей те колеги,
имам AV ресивър Onkyo HT-R380 със следния проблем. Мога да го обясня като блокирване. Включвам серивъра към захранване и понякога тръгва да работи за известен период и след това блокирва (седи на последните настройки и не приема никакви команди). Друг път не тръгва дори след изключване и повторно включване към захранването. На два пъти ми изписа M:1.07/1043AL . До колкото успях да намеря информация в нета е необходим ъпдейт, не можах да намеря такъв. Ресивъра го отворих и е огледан за лоши спойки,смених кондензатори и релета.
Моля за помощ и съвет.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 8:44    Заглавие: Re: Помощ за ресивър Onkyo HT-R380 Отговорете с цитат

Това (в което май си "изял" един символ ...413...)
Данаилов написа:
.... На два пъти ми изписа M:1.07/1043AL .....
е информация за версията на фирмуера.
За да бъде изведено подобно съобщение на дисплея трябва да се направи определена комбинация с бутоните от локалния панел.
Та, може би не е лошо и те да бъдат огледани внимателно на какво дередже са.
Сервизна документация необходима ли е?
Данаилов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора.
Да изял съм единицата и се извинявам. Всички бутони ги измерих и работят нормално. Документация си изтеглих от нета. Когато блокита ресивъра, не позволява нищо да се прави с бутоните. Днес го включвах няколко пъти да го пробвам. Поработи малко и после блокира както си прави, седи на усилване 17 и нищо не изпълнява друго. Много странен проблем, поне за мен. Закупих ресивъра преди около месец от olx.bg, работи малко и се започнаха мъките. Имаше следи от някой колега който е запоявал по платките.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети