|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2016 10:47 Заглавие: |
|
|
Консуматора и захранването са в паралел и са свързани към упс а, акумулатора е също към упс а. Последния следи захранването (24в), зарядния ток и напрежението на акумулатора (дълбок разряд). Единия проблем както казах е в тези няколко волта които ако консуматорите са само релета и т.н. не е проблем. Другия проблем е че в режим на батерия - захранването става допълнителен консуматор около 180-200мА което никак не е малко. В документацията както се вижда има допълнителен модул който вътре има диод и има и др опции които мен не ми трябват. Затова сложих вътре в захранването по един диод освен другите модификации. Остава проблема при 24,5v какво става с акумулаторите. Ако бяха помислили малко когато го проектират щеше да му сложат степ ъп конвертор който да е в режим на заряд към акумулатора само. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2016 15:13 Заглавие: |
|
|
| Ремонтирал съм няколко истински UPS на тази марка и това ме заблуди. Този модел не е UPS, а осигурява контрол на акумулатора (заряден - разряден ток) на външен токозахранващ източник. С други думи, DR-UPS40 "подпира" 24VDC с помощта на акумулатор, но от външен токоизправител, който непосредствено захранва товарите. От блоковата му схема в нета http://www.jameco.com/jameco/products/prodds/2103273.pdf не личи да има step-up или нещо друго, което да променя напрежението което идва от външния токоизправител. Задачата му е да пази акумулатора. Това са устройства, ползвани от кабелни оператори за дистанционен контрол на акумулатора (има изходи за сигнализация). |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2016 15:46 Заглавие: |
|
|
Да ups за 24v с външен източник. За степ ъп а казах че би било добре да го има. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2016 18:59 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка май ще сложа 4 изправителни диода последователно след UPS а. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|