| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 9:52 Заглавие: LED TV CROWN LED 32185 схема на 17MB82-2 |
|
|
| Търся схема на main board. Куплунга CN5 към захранването е с 12 крачета. Матрицата е: VES315WNDL-01. Захранването е: 17IPS11 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 10:04 Заглавие: |
|
|
| С гугъл се намира за няколко секунди. |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 10:52 Заглавие: |
|
|
| К810, благодаря ви за учтивият, но все пак непълен отговор. С гугъл намерих 17mb82s, 17mb82-1a, 17mb82, а също така и една каша от унгарците, в която всеки следващ лист беше с различно име на проекта. Интересува ме схемата на защитата. Q9 е отпушен, на D40 в единия край имам 12 волта, а в другия 0 волта...по схемите които изтеглих, там трябва да има 24 волта или 12, в зависимост от чипа за звук. Моят чип е за 12 волта и ги получава. Ако не получа схемата, ще местя темата в другият раздел, дано някой се е срещал с това. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 12:28 Заглавие: |
|
|
| Първо се започва със захранването, дали дава всички напрежения или има нещо окъсило |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 13:29 Заглавие: |
|
|
| Захранването работи. |
|
|
 |
ilven Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2016 13:21 Заглавие: |
|
|
Колега с това http://dox.bg/files/dw?a=6bcf8b197a мога да ти помогна.
А какъв ти е проблема, подсветката ли не потегля? _________________ Добре е, ако работата ти е хоби, но не превръщай хобито си в Работа! |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2016 15:32 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, колега Ilven! Това го имам. Не ми върши работа, не е същото шаси, а явно имам работа с неописана никъде опция на схемата. Подсветката я пускам принудително...работи, както и всичко друго в захранването. Може да е софтуерен проблем. Опитах да запиша нов софтуер през USB порта, в началото всичко тръгна както трябва, но когато трябваше да се запусне и да ми изкара менЮтата за инсталация отново почна да мига три пъти. Tрябва да разбера какво има на втория анод на D40. Всички напрежения, описани по контролни точки ги имам...но това е по схемата на 17mb82-1a, a на мен ми трябва 17mb82-2. |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2016 15:22 Заглавие: |
|
|
| sapior написа: | | Tрябва да разбера какво има на втория анод на D40. Всички напрежения, описани по контролни точки ги имам...но това е по схемата на 17mb82-1a, a на мен ми трябва 17mb82-2. |
Вероятно имате предвид втория катод на D40 .Tук анода е един(общ) и два катода.Проверих и записах напреженията в картинка.
Ако така изглежда платката около D40:
Напреженията са следните:
 _________________ LZ4XH |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2016 17:13 Заглавие: |
|
|
Голяма борба за измерване на нещо , дето е написано в сервизното, дето гугъл го намира за секунди
Short CCT Protection Circuit
Short circuit protection is necessary for protecting chassis and main IC against damages
when any Vcc supply shorts to ground. Protect pin should be logic high while normal
operation. When there is a short circuit protect pin shold be logic low. After any short
detection, SW forces LEDs on LED card to blink. |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2016 9:17 Заглавие: |
|
|
| sapior написа: | | Интересува ме схемата на защитата. Q9 е отпушен |
Както се вижда , при платка 17MB82-2 е намален броя на следените напрежения .Не знам по какви причини,но и не виждам необходимост .Правя си извод по намаления брой диодни сборки като споменатия по горе D40.
Топ схемата на 17МБ82-2 за сега е недостъпна , не ни остава друго освен с омметър и включена пищялка да търсим къде са свързани катодите на D40 в нашия случай.
Можем да елиминираме схемата следяща за късо и да видим какво би се случило.
Направих " научен" експеримент : Симулирах късо на един от катодите на D40 в работен режим , ТV продължи да си работи , a на колектора на Q9 нямаше напрежение(Q9 ОТПУШЕН).
Предлагам , най- лесния начин за изключване на схемата следяща за късо: Свържете емитер и база накъсо на Q9.Tака Q9 остава надеждно запушен.
След това ,ако не се включва ,пробвайте със софтуера. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
|