|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 17:28 Заглавие: Въпрос относно свързване на честотен регулатор. |
|
|
Здравейте!
Исках да ви помоля за малко помощ. Взех си мини честотен регулатор за трифазен мотор 400W, но със монофазен вход. Човека , който ми го продаде ми каза,че може да захрани 3-фазен мотор, но и на схемата е посочен трифазен вход. Просто неможах да разгадая , как да свържа монофазно , след като на схемата намирам 4 входа (3 фази и нула).
И на изхода също има три фази , а самия инверторен регулатор се води монофазен. Благодаря Ви предварително!
 _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 18:41 Заглавие: |
|
|
| А модела на честотния регулатор е ??? |
|
|
 |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 19:15 Заглавие: |
|
|
Модел: CV20-2S-0007G
Захранващо напрежение
еднофазно AC 220V 50 / 60Hz
Номинален ток
8.2А
Изходна мощност
0.75KW
Изходен Ток
4A
Честота
0.1~300.0Hz
Метод на управление
V/F контрол
Дисплей
4 LED дисплей.Показване зададената честота, честота на изход, изходен ток, скорост, грешка и др.
Въртящ момент, тласък
автоматично според натоварването; ръчно: 0.0 ~ 20%
V/F Модел
Може да бъде зададена всяка V/F крива в зависимост от натоварването
Мултифункционални входове/изходи
4 входа и 1 изход (релеен) с програмируемо предназначение
Аналогов вход
Избираемо токов ( 4-20mA) или напреженов (0-10V)
Комуникация
RS-485/2, Modbus RTU протокол
Защитни функции
Защита от пренапрежение,защита от ниско напрежение, защита от прегряване защита от претоварване
Извинявам се, че съм пропуснал  _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 20:05 Заглавие: |
|
|
Китайска му работа. Виж тук:
UserManual
Според това би трябвало да се захрани на R/L1 и S/L2.
Single - phase 220V(R/L1, S/L2) |
|
|
 |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 20:30 Заглавие: |
|
|
И аз така гледах,че пише във Manuala , но немога да разбера защо има толкова входве и изходи при условие,че е монофазен. Да разбирам ли, че и изходите им не са трифазни и трябва да вързвам мотора на звезда или просто наистина си прави 3 изходни фази с различна синуса ? Благодаря много за отговорите! _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2016 22:29 Заглавие: |
|
|
Ох, ох, ох! Гледай сега! Захранването ти е монофазно, но изходът ти е трифазен! С това наясно ли си?
Не знам какво искаш да постигнеш, но моторът ти ще изгуби мощност! Просто не достига напрежение, за да го развъртиш. Без товар ще тръгне 100%, но ще върти бавно(моментът му ще е по-нисък и ще трябва много време, за да развърти). Под товар може изобщо да не тръгне. Ще се наложи да правиш фокуси - да повдигаш кривата. Дано да има добра термична защита, че може да изгориш двигателя!
Относно въпроса ти - трябва да свържеш фаза и 0 към някой от входовете, примерно L1 и L2.
Поздрави! |
|
|
 |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 0:11 Заглавие: |
|
|
Здравей!
Моторът е трифазен и е със редуктор, който работи със 700 оборота в минута, а след редуктора е на 42 оборота, като движи 3 валяка и няма особенно голямо натоварване, а идеята ми за това управление е, че просто другия мотор на шнека е 5.5kw и управлението е много скъпо и се надявам да мога да регулирам по слабия мотор със този регулатор , а не съм наясно все още какви обороти търся за да променя редуциращите колела. Мотора трябва ли да се връзва на триъгълник или може и на звезда да остане? В смисъл такъв, да разбирам ли, че наистина имма трифазен изход или ... да бера страхове за мотора.
Благодаря!  _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 8:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не знам какво искаш да постигнеш, но моторът ти ще изгуби мощнот! Просто не достига напрежение, за да го развъртиш. | - това не е вярно, или по-скоро е частично вярно. Ако двигателя е навит за 380V звезда/220V триъгълник и го включиш на звезда става точно това. Ако се пресвърже в триъгълник всичко си идва на мястото.
Никъде не си дал параметрите на мотора - как очакваш да ти се помогне? |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 9:20 Заглавие: |
|
|
| gigant написа: | Ако се пресвърже в триъгълник всичко си идва на мястото.
|
Ако звездният център не е изведен, ще ти дам на теб да го свържеш в триъгълник!
По темата! Инверторът ти вади 3 фази дефазирани на 120 градуса! Понеже го захранваш монофазно, максималното ти изходно междуфазно напрежение е също толкова(може да се повдигне малко до към 250-270В).
Сега върни малко и обясни от къде изскочи този 5.5кВ двигател?! Можеш ли да свържеш малкото двигателче в триъгълник?
Ако очакваш 400В двигателче да върши работата на 5,5кВ ще те разочаровам... |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 9:46 Заглавие: |
|
|
За монофазно захранване на L,1 L2 и земя. Мотора в триъгълник!
За трифазно мотора в звезда. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|