|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 10:01 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Извинявам се,че не обясних добре. Машината ми се състои от две части. Първата е шнек който се задвижва от 5.5KW мотор, а ролята на този шнек е да предвижва натрошена пластмаса в твърдо състояние и преминавайки през 4 термо зони да излиза в определено състояние от уръдието на шнека. От там ще попада върху тези валяци които ще го изтъняват и от там ще се навива на ролка. Идеята е такава, реших да си взема този инверторен регулатор, защото немога да преценя каква ще бъде скоростта с която ще излиза материала от шнека и затова исках да управлявам по скорост ролките(по слабия мотор), защото това монофазно управление е 180 лева, а и там не ми трябва огромна мощност , а за този 5.5кв мотор управлението е 800 лева за трифазното управление,като там ми трябва наистина мощност и немога да правя компромиси.
Малкият мотор е 3фазен на 400 вата. Искам просто да се уверя,че правилно съм разбрал за да не гръмна управлението и затова се допитах до вас, за което ви благодаря!
Вързвам вход фаза + 0 на L1 и L2 , a на изхода си вързвам трите фази, като мотора си остава на звезда понеже май няма монофазно свързване на изход този регулатор. За мен беше просто обърквщо това, че на схемата има трифазно свързване на вход, а всъщност е монофазно управление. И понеже май е доста китайско се чудех да не би 2 от изходите да са за монофазен изход, но не виждам нищо такова нито в чертежа нито в описанието.
Да малкия мотор може да бъде свързан в триъгълник, но нали нямам монофазен изход на регулатора?
Благодаря Ви много за помощта! _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2016 18:56 Заглавие: |
|
|
| А бе не ти знам познанията по електротехника ама гледай да не те изпращи тока! Двигателят ти трифазен независимо дали е свързан в звезда или триъгълник! |
|
|
 |
NicKo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 7:38 Заглавие: |
|
|
| Какъв монофазен изход бе човек.Регулатора вади 3 фази,не зависимо,че на вход си подал само една,само,че са с напрежение 220 волта.Мотора за да работи на това напрежение се вързва в режим триъгълник.Това е.Колегите по - горе ти го обясниха.Свързвайте така и работете. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 8:28 Заглавие: |
|
|
| mal4oy написа: | ....
Вързвам вход фаза + 0 на L1 и L2 , a на изхода си вързвам трите фази, като мотора си остава на звезда понеже май няма монофазно свързване на изход този регулатор...... |
Не четеш какво ти се пише!
Монофазно захранване и свързване в триъгълник, не звезда! |
|
|
 |
NicKo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 18:55 Заглавие: |
|
|
| Най-добре,човекът да си намери някой компетентен в тази област,да му го свърже,а и да му го настрой,защото той след това ще иска и настройка... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 19:10 Заглавие: |
|
|
| Това устройство доколкото разбирам ползва линейното 380 V. Ако му се подаде 220 като линейно, то фазовото на изхода би трябвало да е 127 V |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 21:19 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Това устройство доколкото разбирам ползва линейното 380 V. Ако му се подаде 220 като линейно, то фазовото на изхода би трябвало да е 127 V |
Май бъркаш, това не е трансформатор ! Прочети какво пише на входа - 3 или 1 фазно захранване . |
|
|
 |
mal4oy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 22:56 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви много, че се отзовахте и помогнахте! Живи и здрави да сте! Хубаво е, че все още има хора като вас и помагат на по-малко знаещите!  _________________ Опит за търсене на истината.. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2016 19:35 Заглавие: |
|
|
ELP за да има 380 на изхода, то трябва или 380 V на входа, като то може да се подаде директно от някакъв източник 380 V или да се получи от две последователно свързани фазови 220 V, както е класическия случай при трифазно захранване. Но от едно фазово няма как устройството да направи две последователно свързани фазови 220 V (без трансформатори).
Тъй като има три входни фази, аз предполагам, че устойството може да се конфигурира така, че всеки преобразувател да използва съответната фаза или по-точно линейно L1-L2, L2-L3, L3-L1. Принципно може и само с едно линейно да работи. Тъй като при една фаза се изисква да се подаде напрежението между L1-L2, аз съм убеден че там е свързано захранването на управлението на устройството. Ако преобразувателите използваха фазово напрежение, то е можело да се получи от 220 V - 380 V, но тогава токовете на тразнисторите щяха да са по-големи и да се оскъпи устройството. Е може и да се бъркам някъде...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2016 19:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ELP за да има 380 на изхода, то трябва или 380 V на входа |
Да, ама при 220 на входа, защо ще излиза 127 , излиза си 220 , трифазно , за връзване на мотора в триъгълник , то туй 380 е междуфазно , не между фаза и нула . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|