Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно свързване на честотен регулатор.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Niakoi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Каръктаун

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2016 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

gigant написа:
Това значи, че ако юзера иска 50Hz на изхода ще излезе 220V ЛИНЕЙНО, ако иска 25Hz - ще излезе горе-долу 110V, на десет херца - само 45V. Което е доста по-малко от входното, нали така Niakoi?

Това е така, но от този пост:
slav4o.com написа:
Ами защото преобразувателите явно са междуфазни и от 380 междуфазно правят 220 фазово, а от 220 междуфазно става 127 фазово.
се подразбира, че ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 127V.
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2016 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Както вече писах, омешани са понятията. slav4o е написал:
Цитат:
от 220 междуфазно става 127 фазово.

А ти го четеш:.
Цитат:
ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 127V.

Фазово е напрежението м/у звездния център и всяка една от фазите и 1.73 пъти по-малко от междуфазното. Аз го чета така:

...ако захраниш инвертора с 220V, не можеш да изкараш от него повече от 220V линейно, което е 127V фазово.

Така че написаното от него за мен е вярно. Неясно е, защо така го е написал - питай него...

ПС Да уточня, че линейно и междуфазово е едно и също. И че 1.73 е закръгление на корен квадратен от три. Това специално за хидразин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2016 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

междуфазно съм имал в предвид на изхода на инвертора. На входа 220 V може да е фазово може да е линейно, може да е една от 3 или една от 1000 фази по 220 V, може и от космическа совалка да е взето.... Въпроса е че явно изходите на инверторите са свързани в триъгълник. И там няма изход (обща точка ) за нула. Ако се вземе от българската електроснабдителна мрежа фазово 220 и му се сложи траф да го повиши до 380, то устройството ще работи така, сякаш е на трифазна мрежа.
Другият вариант е да се направи 380 от две фази, но това значи да е на разположение трифазна мрежа, за която се препоръчва еднакво натоварване на всички фази, така че в него случай се свързват и трите.
Върнете се в началото
mal4oy
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2016 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Исках само да споделя, че го свързах и мотора тръгна без проблеми(на триъгълник). Плавно се развърта до настроените херци. Но при 40 херца след 3 часа работа започва да понагрява, затова или трябва да му измисля охлаждане или да намеря от някъде човек който е настройвал такъв иневерторен преобразувател, като се надявам след настройка да спадне температурата. Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v Smile
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2016 22:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Някои (може би всички) имат настройка на носещата честота на инвертора. Когато я повишиш моторът става тих, но позгрява (токове на Фуко), и обатно- като я свалиш става шумен, но загрява по-малко. Другото е, че ако моторът се ползва на обороти под 50% от номиналните охлаждането му със собствената му перка се влошава, трябва да му предвидиш вентилатор за принудително охлаждане.

Последната промяна е направена от milmar на Пет Апр 01, 2016 22:52; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2016 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

mal4oy написа:
....

е значи съм бил в грешка. А вътре отварял ли си го да видиш какво има ?
Върнете се в началото
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2016 8:09    Заглавие: Отговорете с цитат

mal4oy написа:
.....Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v Smile

Къде ги измери тези 380 В и с какъв уред?
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2016 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

mal4oy написа:
Исках само да споделя, че го свързах и мотора тръгна без проблеми(на триъгълник). Плавно се развърта до настроените херци. ...Не разбирам много, но имам уред и измерих между всеки две фази със уред и ми показваше 380v Smile

Това преди да се взриви инвертора и да го пратиш на ремонт или след това го мери тия 380волта ?

Twisted Evil
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2016 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави какво ти показва уреда! Импулсен ток не се мери така! Нормално е да ти грее двигателя! Така свързан черпи по-голям ток! И няма какво да направиш! Споменах по-горе да си сложиш хубава термична защита!
Не напразно двигателите се стартират в триъгълник и после се превключват в звезда!
По принцип по-високата носеща честота трябва да намали загряването!Само по принцип! Ако инверторът не е направен качествено може да постигнеш обратен ефект!
Аз съм доста скиптичен дали някой изобщо би се занимавал с подобно чудо на китайската техника!

Аз бих ти препоръчал да направиш друго! Свържи си двигателя в звезда и повдигни кривата, колкото позволява инвертора! Мотора е през редуктор и е с малка мощност. 90 на 100 ще тръгне! Ще се върти по-бавно(моментът му ще е по-малък ако трябва да съм акуратен!), но не би трябвало да имаш проблеми със загряването. Все пак зависи от предавателното число ...
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2016 22:48    Заглавие: Отговорете с цитат

-Все си мисля, че беше " Звезда-Триъгълник", но нищо де, пък и се касае за мотори по-мощни от 750вата ( както е в случая) Smile
-По-високата носеща честота ( а колко е в момента ) е безмислена за този мотор 4кхц е предоволно и достатъчно.
- Висока температура .... ама колко, колко градуса. Изказваме се всички, а инфо няма Smile А кое грее - мотора или редуктора Wink това описано ли е Wink
Нищо де - китайците са виновни Smile Ясно е Smile
- Това за кривата и звездата няма да го коментирам......
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети