Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Добра станция за запояване Weller WD1000 или JBC DDE-2B
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Яну 15, 2016 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

AA написа:
Вероятно ще е добре да се вземе и станция с горещ въздух.

За станция с горещ въздух ще мисля допълнително. Пък и аз имам добре работеща "духалка" за горещ въздух с ограничен набор накрайници, но за напред мисля за инфрачервена, истинска ремонтна станция за BGA.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 19, 2016 19:20    Заглавие: Re: Качествена станция за запояване Weller или JBC Отговорете с цитат

milmar написа:
....

ПП Другото е това: Двуканална JBC, с възможност за два инструмента, примерно поялник и пинцета едновременно, това е също доста добър вариант.

Да, този вариант е добър, но до колкото разбрах е за около 3000лв.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 05, 2016 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Още се чудя.
Сега съм харесал това .
Някой ползвал ли е поялника WEL.WXMP, 40W?
Мисля, че трябва да добавя и поялник WEL.WXP120 към комплекта.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2016 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка ще поръчам горната кофигурация на Weller WEL.WX2021, плюс поялник wxp65 (65-ватовия). 120W поялник върви с много груби човки, въобще ми изглежда като за ремонт на улуци и лозарски пръскачки, няма да имам нужда. Надявам се че няма да сгреша.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 14, 2016 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече е при мен. Много съм доволен. Освен, че не запоява сама, с повечето останали неща станцията се справя добре. Много масивна, здрава, поялниците също изглеждат добре направени. Изключително бързо достига работна температура. От момента в който взема поялника от стойката (при положение че е преминал на Stand by) до момента в който стигана до платката, той е достигнал работна температура, освен това от настройките съм го сложил на минимална динамика. Така е с миниатюрния поялник, така е и с 65W, така е и с пинсетата. Могат да се настройват много неща: температура на Standby за двата канала отделно, време на неактивност преди преминаване в standby, време за неактивност след standby за изключване, пак индивидуално, до настройка на чувствителността на сензорните бутони.
Понеже станцията е 2-канална, а аз имам 3 уреда, не съм проучил още напълно, но мисля, че си пази насторойки за всеки уред индивидуално, дори и да смениш пинсетата с поялник примерно. Във всеки случай ги познава и изписва на дисплея какво има включено.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 30, 2017 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Да се похваля, че от седмица разполагам и с ремонтна станция PDR Discovery. Няма нищо общо с поялник и духалка за горещ въздух. Все още я разучавам, но вече смених успешно някаолко BGA и QFN, доволен съм.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети