Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Панел LC420DUE SFR1 подсветка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sapior
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр. Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2016 16:57    Заглавие: Панел LC420DUE SFR1 подсветка Отговорете с цитат

Здравейте! Ще ви помоля някой който е отварял такъв панел да ми каже как да го почна. На мен ми изглежда логично да го сложа на масата с матрицата надолу и да вдигна дъното, но в един руски форум прочетох че трябва да е обратно, с матрицата нагоре...и сега имам съмнения...имам най малко един прекъснал диод.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2016 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Панела се разглобява с матрицата отгоре. Ако не си го правил, по-добре не го прави сам, защото има голяма вероятност да пукнеш панела или да прекъснеш някой от лентовите кабели от двете платки към матрицата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sapior
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2016 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, Токио. Иска ми се да опитам. За съжаление работя сам. Не намерих разбираем сборен чертеж на панела. По това което имам не мога да разбера реда на разглобяване. Ако можеш и имаш време моля те да ми го опишеш. Иначе трябва да търся по кофите счупен панел от същия вид, за да го използвам като помагало Smile
Върнете се в началото
vesko_tv
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2016 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Предупреждаваш клиента за възможния риск от повреда на панела и смело отваряш.Лецевата рамка е на щтипки и лесно излиза,по големите панли имат метални рамки ,махаш я и там е вече зора да повдигнеш матрицата.
Върнете се в началото
sapior
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2016 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега vesko_tv, отварял ли си? Пластмасовата рамка отвън е ясна. За винтчетата на металната нищо не казваш. А след това...матрицата заедно с вътрешната рамка ли се вдига? Къде остават двете малки платчици с лентовите кабели между тях и матрицата? Те са лепени и не трябва да се опъват....а разсейвателите на светлината заедно с матрицата ли се вдигат? Предупредил съм клиента, но моята цел е да спечелим и двамата от ремонта..Smile
Върнете се в началото
vesko_tv
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2016 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ,отварял съм .На седмица поне един Тв правя.Малките платки са залепени за матрицата така че излизат с нея ката се внимава да не ги отлепиш.Първо нея махаш след това махаш пласмасовата рамка и под нея са фолиата като и там внимаваш да не ги разместиш или обърнеш.Аз ги нареждам на стената пред мен едно след друго така че фал трудно се получава.нататъка е лесно
Върнете се в началото
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2016 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
На мен ми изглежда логично да го сложа на масата с матрицата надолу и да вдигна дъното
Точно така се прави.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети