| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2016 16:59 Заглавие: Фотоапарат Sony A3000-преправяне |
|
|
Здравейте, в гнездото за светкавица на въпросния апарат е сложена неподходяща такава /с високо напрежение на синхроконтактите/ следствие на което е изгорял крайният елемент. Сервизно за него нямам. В по старите модели като краен елемент се използва тиристор 400 волта и там няма проблем с високоволтови светкавици. Да, ама да вървят оригиналните светки, четох че Sony и Nikon вече слагали транзистори. Какъв е първо въпросния елемент? SMD с означение X.B. Изключвам да е тиристор, първо щото нямаше да изгори и второ по платката има още няколко еднакви елемента със същото означение и два с означение X.D. Приемам, че е цифров транзистор с колектор към гнездото на светкавицата , емитер на маса и база към процесора. Какъв точно? Дали е този ? Но основния ми въпрос е друг. Дали мога да сложа тиристор. Някакъв smd. Какво да е съпротивлението в гейта? В А700 картинката е така: така , или да сложа високоволтов транзистор като в Nikon. Там има такъв[url][/url] _________________ Трикел 97 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2016 17:04 Заглавие: |
|
|
| В модерните апарати-светкавици слагат IGBT транзистори. Ако не може да намерите имам платки от фотоапарати в които има. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2016 16:31 Заглавие: |
|
|
Фирмения сервиз се справя отлично с всичко по апаратите.
Може да го ремонтират обаче документация предполагам няма да предоставят.
Ползван успешно няколко пъти до сега. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2016 20:26 Заглавие: |
|
|
Aз не искам да ми го поправят и затова вече го преправих. Сложих MCR100-8 с едно съпротивление в гейта и сега паля всякакви светкавици. Пък оригиналните да стоят по рафтовете в магазините на тази цена.
PS. И кой фирмен сервиз в България се справя добре с фото техника? Независимо дали sony, nikon, canon или olympus? Olympus поне нищо не барат а пращат всичко в Белгия. Nikon и Canon пълни смешници. За Sony единствено Стемарк за някои дребни проблеми. Една машина за калибровка на обективи нямат. То туй да не са телевизори или прахосмукачки. _________________ Трикел 97 |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2016 21:14 Заглавие: |
|
|
Срещу няколко стотака що да не ти оправят. Сменя се цяла повредена платка и готово  |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2016 21:04 Заглавие: |
|
|
| sathv написа: | | За Sony единствено Стемарк за някои дребни проблеми. Една машина за калибровка на обективи нямат. То туй да не са телевизори или прахосмукачки. |
В голяма грешка си за Стемарк!
Няколко пъти пращах за калибровка тела и обективи и съм безкрайно доволен от резултата! И не само аз!
Но.. всеки има право на собствено мнение! _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|