| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hristo24 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 9:40 Заглавие: Телевизор AKAI |
|
|
Имам проблеми с един "кранталак" AKAI,когато го включа първите няколко минути (15-20) постоянно бяга от настройка,изключва си звука и освен това ако го включиш на автоматична настройка прескача всичките канали.Имате ли представа от какво може да е,поне малко да ме ориентирате . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 9:46 Заглавие: |
|
|
| Да, трябва да смениш кондензаторчето в кръга за настройка на AFT. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 9:51 Заглавие: |
|
|
| Порови се във форума ,темата е коментирана многократно.Като по добре ползвай ключови думи: AFT,AFC |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 21:35 Заглавие: AKAI |
|
|
| понеже не съм голям специалист по телевизори може ли да ми помогнеш да се ориентирам,къде по-точно се намират тия кондензатори??? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 21:39 Заглавие: Re: AKAI |
|
|
| hristo24 написа: | | понеже не съм голям специалист по телевизори може ли да ми помогнеш да се ориентирам,къде по-точно се намират тия кондензатори??? |
Това е "тънка"работа и по добре го занеси на колега.Там трябва да се бута нежно и с опит  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 21:21 Заглавие: !!! |
|
|
| Ееее,не съм чак толкова зле пък,все пак и аз се занимавам с електроники,само че в малко-по-друга област:) |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 6:51 Заглавие: |
|
|
Метална бобинка която е в близост до чипа на МЧУ или ако е по интегриран до видеопроцесора в който се обработва МЧ .Ако е една бобина всичко е ясно ако са две трябва по схемата да се види коя е на детектора и коя на AFC .Тази на AFC я сваляш вътре има кондензатор който се премахва и пак я слагаш.Външно откъм спойки лепиш 47 до 56 пико и настройваш бавно и внимателно докато почне да спира при търсене.Може да ти трябва повече време защото е капризно.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 18, 2005 19:14 Заглавие: проблемът продължава |
|
|
Направих тоя номер с бобинката но няма никаква разлика,някакви други съвети?В електролитен кондензатор ли да се съмнявам или може да е и друг?А може ли да е активен елемент,или процесор или не6то подобно???Помогнете че закъсах здраво.
А защо като е изчезнал звука и като премина в AV режим и обратно пак се появява? |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 18, 2005 20:16 Заглавие: |
|
|
| Не видях модела на Акая,но ако е от първите модели с процесор С68230 или С68241 може да е от процесора да се внимава с новите С68241,че се държат по апсолютно същият начин.ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2005 5:47 Заглавие: |
|
|
| Ако твърдо решиш че е от процесора ,опитай преди да го сменяш номера със запалката-опечи го може да се оправи! |
|
|
 |
|