|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
Celeron 500 Mhz е на 66 Mhz шина!!!!
Ако го пдкараш и на 100 Mhz Ще бъде чудо
Не измъчвай прпцесорчето то и без това е на границата си! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | Celeron 500 Mhz е на 66 Mhz шина!!!!
Аз и не мисля да изкарам нещо повече от него. Нo в момента Cелерона си работи на 100mhz шина, поне така е посочено в книжката за дъното, да е настроен на 100MHZ. CPU до 333Mhz са посочени на 66Mhz шина. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 11:40 Заглавие: |
|
|
| Vladi написа: | | Петров написа: | Celeron 500 Mhz е на 66 Mhz шина!!!!
Аз и не мисля да изкарам нещо повече от него. Нo в момента Cелерона си работи на 100mhz шина, поне така е посочено в книжката за дъното, да е настроен на 100MHZ. CPU до 333Mhz са посочени на 66Mhz шина. |
Интересно и INTEL не знаят че са направили Celeron 500 на 100Mhz FSB
За да избегнем спорове - ftp://download.intel.com/design/celeron/datashts/24365820.pdf
Едит: Пусни му все пак Z CPU за справка |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
Celeron-а му е на FSB 66 MHz, обаче следващите процесори са за 100 и 133, когато е правено дъното може да ги е нямало още в производство, но трябва да можеш да сложиш с подходящ преходник процесорите от серията Coppermine (до 1 GHz) и Tualatin (до 1.4GHz)
За напрежението мисля, че дъното си го поддържа (ако е това дъно за което си мисля) Coppermine - 1.7V, Tualatin - 1.5V
А този CPU - Celeron на 500 при 100MHz FSB трябва да работи на 666MHz, което е невъзможно според мен като overclock. Провери какво ти пише в инфо-то на dxdiag. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 23:15 Заглавие: |
|
|
Петров, аз не съм искал да възникне спор. Просто донякъде цитирах, какво е написано в книжката към дъното, сега ми е ясно, че е на 66.
| dreadx написа: | Celeron-а му е на FSB 66 MHz, обаче следващите процесори са за 100 и 133, когато е правено дъното може да ги е нямало още в производство, но трябва да можеш да сложиш с подходящ преходник процесорите от серията Coppermine (до 1 GHz) и Tualatin (до 1.4GHz)
За напрежението мисля, че дъното си го поддържа (ако е това дъно за което си мисля) Coppermine - 1.7V, Tualatin - 1.5V
А този CPU - Celeron на 500 при 100MHz FSB трябва да работи на 666MHz, което е невъзможно според мен като overclock. Провери какво ти пише в инфо-то на dxdiag. |
dreadx, дъното ми поддържа Clock, до 133. А иначе, биоса разпознава CPU като 500Mhz, а също и v directx е толкова. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|