|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ilven Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2016 18:26 Заглавие: Замяна на STK407-120E с STK407-090E коректна ли е? |
|
|
STK407-120E е дефектирала а точно такава по магазините в страната ни не се намира. На страницата на един онлайн магазин като заместител дават STK407-090E, но нямам информация за захранващото напрежение на чиповете. Единствено от откъслечната информация в мрежата е ясно, че разпиновката на въпросните два чипа съвпада. Някой ако има от секретната информация, моля да сподели, за да разбера може ли да се замени ...120Е с ...090Е. _________________ Добре е, ако работата ти е хоби, но не превръщай хобито си в Работа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ilven Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2016 20:47 Заглавие: |
|
|
Точно от там поръчвах, но STK407-120E го нямали в наличност и ми предложиха STK407-090E, който е наличен. Обаче ми направи впечатление, че специално за него имаше дадено някакво напрежение в описанието на страницата за поръчки и тогава реших да проверя лично какво е захранващото напрежение на двата модела. Дори и с тях разговарях, но не можаха да ми дадат уверение на 100% че STK407-090E, ще работи нормално на мястото на STK407-120E. За това и отказах поръчката, докато не се уверя, че замяната е възможна.
А документация за тези чипове се оказа, че няма в мрежата. Там където работи чипа дават някакво напрежение 48.6V, а от един отрязък до който се домогнах U ном./U макс. на ...090Е е +-33V/+-52.5V, докато на ...120Е е +-37V/59. _________________ Добре е, ако работата ти е хоби, но не превръщай хобито си в Работа! |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2016 7:11 Заглавие: |
|
|
Тези стъпала работят с два броя двуполярно захранване. По-скоро U ном./U макс. е VL/VH.
Поне кажи къде работи. Има сонита, които работят със STK407-100E или STK411-230E, като разликата е в три мостчета и стойността на две съпротивления. Втората е с повече изводи, но отворите са предвидени на платката, така че директна замяна не е възможна.
На въпросът ти - стига STK-то да не е менте и ако има 5% запас в конкретния случай, аз бих рискувал... |
|
|
 |
ilven Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2016 7:47 Заглавие: |
|
|
STK-то работи в SONY HCD-XB500. _________________ Добре е, ако работата ти е хоби, но не превръщай хобито си в Работа! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|