|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2016 15:23 Заглавие: Транзисторен токоизправител ТСТ-12-5 схема |
|
|
| Здравейте, търся схема на транзисторен стабилизиран токоизправител ТСТ12-5.Намерих това http://www.kn34pc.com/sch/sch_device/sch_tct_12_5.djvu , но моя е по-различен вариант, като например, че изправителя е с 4бр. диоди, между С1 и С2 на входа има мощен резистор, а и половината инсталация е разкачена от обучаващ се специалист. Двата проводника от емитерите на мощните транзистори са свалени незнайно от къде, а там до където стигат- нямат работа. Пълна каша с две думи. Ако на някой се намира схема на това, моля да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2016 16:05 Заглавие: Транзисторен токоизправител ТСТ-12-5 схема |
|
|
| Колега,дай малко повече инфо с какви елементи е изграден,например мощни транзистори,платка с какви др. е изградена.А емитерите на транзисторите,ако са n-p-n,отиват към жични изравнителни съпротивления под един Ом и общата им точка-към изходните букси.Хубаво би било и снимчица да имаше... |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2016 16:45 Заглавие: |
|
|
| Транзистори Т1 и Т2 са AD467, Т3 е SFT214, останалите са SFT353. Всичко е PNP - германий. Снимка по-късно. Изделието е привидно същото, но явно завода си е запазил правото на изменения, както се казва. От известно време забелязвам тенденция, когато аджамия не се справя, нанася умишленно поражения за да си скрие маскарлъка. Изравнителните съпротивления са замостени от едната страна и би трябвало да е към минусовата клема, а там изглежда да са били запоени двата емитера на мощните транзистори. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 9:09 Заглавие: Транзисторен токоизправител ТСТ-12-5 схема |
|
|
| Според мен тази е схемата,за която си дал линка.Това,че са 4 диода,а не 2 означава,че дебелата вторичната намотка на трафа е една,а не две,със среден извод,когато диодите са само два.А може би трафа е сменяван,но останалата схема си е същата.Виждал съм такива изправители с няколко разновидности на мощните транзистори,но са слагали каквито е имало в момента на склад.Наистина емитерните съпротивления отиват към минусовата клема на изхода,щото транзисторите са p-n-p проводимост.Следвай смело схемата,всичко е много просто.Дори някъде имам същият-работещ изправител,но сега ми е трудно да го намеря. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 10:19 Заглавие: |
|
|
А според мен му изхвърляй германиевата карантия, сложи си един читав изправител и му бучни една един читав стабилизатор (ако ти трябва точно 12V).
Ако не ти се занимава - китайски модул с регулируем изход. |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2016 19:23 Заглавие: |
|
|
И кво като не отговарят? То пък за зарядно на акумулатори тези карантии вътре въобще не ти трябват.
Използвай трафа, кутията и си сложи една свястна схема за заряд. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|