| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2016 7:11 Заглавие: Панел VES315WNDL-01, смяна на лентите със светодиодите |
|
|
Hitachi - 32HXC41
MB – 17MB82s-1
PSU – 17IPS19-5
1. Две ленти с по два окъсили светодиода. От вариантите смяна на диоди или на лентите, човека избра второто. До тук добре, ама на мен ще ми е сефтето за тази операция. Оказа се, че много здраво са залепнали за Жакузито. Какъв е начина да се сменят тези ленти? Подгряване трябва ли да има за да омекне лепилото... преди да се залепят новите, почиства ли се с нещо? Въобще интересува ме правилното изпълнение на процедурата като цяло.
2. За диагностика обикновено ползвам 30 ватови сборки с напрежение 28-32 волта. В случая две последователно, като еквивалент на 22 броя три волтови диода. Направи ми впечатление, че много странно минава в работен режим и започвам да се замислям, дали е възможно да има нови изненади... Подсветката се включва на 100%, като напрежението на кондензаторите на DC/DC-то е около 63 волта. Толкова е и на анода и катода на светодиодите... след секунда – две, следва на няколко стъпки видимо намаляне на интезитета според потребителските настройки. При това положение, на кондензаторите е същото напрежение (62-63В), а между анод и катод – около 50В. Сменях MP3394S, но без резултат.
Никакъв мек старт… Нормално ли е да е така и дали ъпдейт, ще даде положителен резултат?
3. На колко да намаля тока през светодиодите, като застраховка? В момента на 6кр. на MP3394S – Iset са две последователно свързани съпротивления 4,7к на 1 %. По сметки, това са 100мА на канал… |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2016 9:57 Заглавие: |
|
|
Тока стандартно на -20%. Режеш между тия двата и започваш 2K2 SMD между тях.
И освен двата окъсили имаш и някой прекъсващ под ток - донесли са ти го като е спрял. Окъсилите не са ги видяли и свети с тях. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2016 7:57 Заглавие: |
|
|
Лентите се отлепват с подходящо длето или стар кухненски нож .Нищо не се чисти .Ако си взел нови ленти те си имат двойно залепващо което държи доста здраво .Нищо друго няма проблемно в електрониката така се държат при стартиране.Колегата ти е казал за преработката това е всичко .Вниманието трябва да се заостри при монтаж на панела и сглобяването му.Там може да се получат неприятни изненади  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2016 13:00 Заглавие: |
|
|
Стига де
Трябва ли да става традиция, от техническият за подсветка, та в алъш-вериша… на модули заради дефектен панел? Имам си правило, жената поне на километър от мен (да не я виждам и най-важното – не я и чувам) … монтирам размагнитващата бобина според инструкцията за конкретният панел (много важен детайл)… и чак тогава закопчавам.
Нещата се получиха. Съпротивлението пасна между двете, че дори и интервенцията не личи. Лентите са нови, същите от АСВО. Разлика само в последната буква. Смених режима на светене от автоматичен на нисък, ден тест и вчера човекът си го взе. Времето ще покаже...
Благодарности от мен  |
|
|
 |
danail54 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2016 22:54 Заглавие: |
|
|
Една идея и от мен. Аз ги свалям с макетно ножче и е хубаво да се очертае с тънък маркер положението на старите
 _________________ Skype:danail54
Последната промяна е направена от danail54 на Съб Дек 03, 2016 20:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2016 0:19 Заглавие: Re: Панел VES315WNDL-01, смяна на лентите със светодиодите |
|
|
| fugata написа: | Никакъв мек старт… Нормално ли е да е така и дали ъпдейт, ще даде положителен резултат?
По сметки, това са 100мА на канал… |
Къв мек старт кви пет лева )))
Обикновенно по време на логото преди старта, светодиодите светят на максимум на границата на възможностите си. Чак след това като тръгне ТВ-то ,тока спада според настройките. Най -голяма вероятност да изгори светодиод е по време на логото при старта.
100 мА ток не е реално. Нещо проускаш, например буферен полеви транзистор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2016 20:03 Заглавие: |
|
|
Петте лева са от мен да ми се разясни, защо няма мек старт...
На практика така се и оказа, при логото тръгва на максимум. Вечерта си гледаш, на другият ден като го пуснеш.., само слушаш. Що за идея е това?
Никакви полеваци няма. Четири изхода на драйвера свързани в паралел... и към катода. Токът е изчислен по формулата от пдф-а, въз основа стойността на съпротивлението на Iset... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2016 21:37 Заглавие: |
|
|
| fugata написа: |
На практика така се и оказа,. |
Много ясно, както писах.
Казва се пазарна икономика с положителен икономически растеж. Да ти продават нов турски телевизор на всеки 3-5 години се води икономически растеж. Пазарна западна икономика.
Като няма транзистор смятаме 4 изхода по 100 мА в паралел=400 мА. Максимума за светодиодите е също 400 мА. |
|
|
 |
|