|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2016 9:08 Заглавие: Търся SMD елемент по маркировката на корпуса. |
|
|
Не е от телевизорите, но тук има много хора, които се справят добре с означенията на елементите, за разлика от мен. Според мен това е триак, понеже е на платката на печка, и двата са оцеляли физически, а третият се е взривил. Обозначението е:
W92
0103NN
Около сантиметър дълъг, широк 5-6 милиметра, с три извода от дългата страна, а от отсрещната страна един от тях излиза като радиатор. Нямам снимка в момента. Довечера ще редактирам и ще добавя снимка.
Ако междувременно някой може да ми каже какво се крие зад това обозначение, ще бъда благодарен. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
al_at Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2016 10:15 Заглавие: |
|
|
Означението 0103NN означава триак за 1А 800V Igt=3mA корпус SOT-223.
Например като този на стр 2, т. 3.1 ред 8:
https://www.sparkfun.com/datasheets/Components/LED/Z0103.pdf
Не можах да намеря с означение W92
П.С. Във Фарнел има подобен с много близки параметри:
Може да се поръча от Комет.
Последната промяна е направена от al_at на Пон Ное 07, 2016 12:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|