|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vesko_tv Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2016 12:45 Заглавие: |
|
|
| Виж видимо да нямаш надути кондензатори щото това е типично за това захранване,след това измери ( има два кондзензатора 4700 uf) те са филтрацията на stb. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2016 13:29 Заглавие: |
|
|
Нямам надути кондензатори - нито един. Което е чудо, предвид боклучавите кондензатори, ползвани в захранването. Освен всичко това, ползвам един трик - грея ги. Прочетох го на едно място. Загрети вдигат капацитета си.
Предвид факта, че е изгаснал внезапно и е влязъл в StandBy - говори за проблем със захранването.
Гледам в интернет, че има комплекти за ремонт на тия, които включват кондери C801, C892 C857, C815, C817 и кондерите по 15nF/400(600V), които вече свалих да меря. Капацитетите са 22uf, 33uf, 1000uf, 4700uf, 100uf |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2016 23:34 Заглавие: |
|
|
С гледане и врачуване не стъава. Майната му на капацитета - никога не го меря. Важен е ESR. И ако не е добре с осцилоскопа се открива лесно, дори и без измерване.
Да вземеш да дадеш някой лев на по-компетентен от теб? Като ми се налага лечение обикновено прибягвам до услугите на лекар. Въпреки че в интернета пише почти всичко за всякакви болести. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2016 23:57 Заглавие: |
|
|
Филипов, никой не гледа и врачува. За жалост не всеки има осцилоскоп у дома си. Това с компетентността смятам да го прескоча.
Относно ESR - на не електролитните кондензатори той е относително стабилна величина. Измерените не са електролитни. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 0:39 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | За жалост не всеки има осцилоскоп .... |
Ще се сбъркаш от работа : само си погледни 50-та страница от мануала, 7-8 dc-dc : след всяка бобина-кондензатор ; захранването отделно. 20-30 електролита . Всичките ли ще разкачаш да мериш или сменяш ? Ще стане мазало , а и ще си наковеш некой пирон! След тия интервенции някой след тебе требе да почне отначало , по схема , стъпало по стъпало ... , ако въобще ще се навие.
При това цъкане с тока може да се е повредила памет: софт, хард. Има дъмп за това шаси в Нета. Ще си го намериш , ако се научиш да търсиш правилно.
| jjjjjk написа: | След като си дръпнеш упътването, виждаш че схемата е съставена от захранващ модул и контролен модул, на който е кацнал процесора.
|
Брей, те сега разбрах нещата
..
Абе желая ти много късмет да уцелиш виновника, за да не отиде тв-то за продан на части  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 0:48 Заглавие: |
|
|
Емо, телевизорът няма да отиде за части, понеже захранването струва 30-40лв работещо, контролната платка с процесора също струва 30-40лв втора ръка. Имам програматор и не ми е проблем и да презапиша EEPROM. И да, знам как се ползва осцилоскоп и че сондата му не се ползва за клизми.
Аз не съм поредният селяк, който е решил да се прави на майстор. Това съм го учил. Обаче не съм го практикувал много, а с рутината и опита идва знанието за основните типове повреди. Което хора като теб, Емо - ги имат. А аз ги нямам.
Не знам дали правилно се изразих - имало е често прецъкване на тока. Но не и в момента, в който се е случила повредата. Тогава ток е имало, просто внезапно телевизорът е изгаснал и е влязъл в Standby.
Иначе, много добре видях какво представлява схемата и какъв небивал ужас е тя. И като видиш оръфаната схема, където дори не са изписани напрежения и всички елементи - става ти ясно каква турска боза е това.
п.п Относно сервизите - последният път на приятел му върнаха монитора в насипно състояние. Изгоряла подсветка беше проблема, по-точно инвертора. Искаха му пари колкото за нов. Аз му реших проблема с 1 метър ЛЕД лента за 6лв - за точно 6лв и една бира с пържени картофи.
Извинявам се много за отклонението, но с пускането на темата предполагах, че може да има някой, който знае за подобен проблем с това, за да огранича търсенето и ровенето навсякъде. Това не попречи първата страница да бъда поучаван за грешно изписано шаси, все едно беше грешно написано в заглавието. При условие, че 70% от потребителите, които влизат за да напишат своята тема тук знаят какво е "шаси" и има ли то почва в България. А след това бях обявен за безусловно тъп. Благодарско... |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 8:58 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | Това не попречи първата страница да бъда поучаван за грешно изписано шаси, все едно беше грешно написано в заглавието. При условие, че 70% от потребителите, които влизат за да напишат своята тема тук знаят какво е "шаси" и има ли то почва в България. |
Че то си беше грешно написано. Нормално е като искаш да помогнеш да вземеш текста(името на шасито) от текста а не от заглавието за да го потърсиш.
После се оказва че такова шаси няма. А то като го напишеш правилно в Интернет търсачката, схемата ти излиза на 4-та и 5-та позиция.
В края на краищата ти имаш зор а не някой друг.
Пък и телевизори се продават под път и над път... |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 13:14 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | | Че то си беше грешно написано. |
Но беше вярно написано в заглавието. Не можеш да ме обвиниш, че съм идиот, като съм го написал един път вярно и един грешно, логично е да помислиш, че е типографска грешка. Например някой клавиш на клавиатурата му се разместила пластмаската, ти го натискаш с обичайната сила, а трябва още малко сила, за да се намести и сработи.
Изпадаме в излишни детайли. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 15:38 Заглавие: |
|
|
В заглавието може и да е било правилно, но там е трудно за копи/пейст и търсене в гугъл.
Според мен нямаш много опит с LCD TV, и за да го оправиш с подсказки във форума ще стане тема към 10 страници. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 15:50 Заглавие: |
|
|
| k810 написа: | | Според мен нямаш много опит с LCD TV. |
С телевизори - не. С монитори - да. На мен проблемът ми е от къде да подам сигнал, за да запаля захранването и да го тествам. После ще си изпее всичко. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|