|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 17:35 Заглавие: re... |
|
|
| Цитат: | | На мен проблемът ми е от къде да подам сигнал, за да запаля захранването и да го тествам |
На пин 6 на PL803 трябва да има лог.0(маса), за да стартира основното захранване, но за тази цел ти трябва и стабилно stand-by 3,3V.
Провери или най-добре смени IC806, D807, C801, D862, D836 ако 3,3V st-by ти създава проблеми. Проследи внимателно цялата схема на захранването, защото има много обратни връзки и за да не работи едно стъпало, причината може да е друго такова. Успех! _________________ kami-el |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 19:42 Заглавие: |
|
|
Имам стабилни 3.34V. Освен това при първоначално включване се появяват 3.3V на PL805. Малко след това те изчезват и се качва нивото на PL803, където би трябвало да е стендбай.
Имам редовно стендбай напрежение. Но захранването не се пали при замасяване на стендбай-а на PL803.(пин6)
Имам само дежурните 3.3 и 5V. Нищо друго не пали.
Свалях да меря капацитета на кондензаторите, които са при транзисторите, които клатят трансформатора. 630 волтовите кондензатори. Изглеждаха наред. Не че нямам 33нанофарада на 630V, но... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2016 23:34 Заглавие: |
|
|
Разгледай IC828 - LM317 > откъде, накъде, защо, в захранването. Там някъде е проблема, мисля
Иии PFC-то е FAN7529 (IC802) |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2016 20:55 Заглавие: |
|
|
След като проверих всички мосфети, диоди и резистори и предвид факта, че стендбая работи и имам захранващо напрежение на ИС-то, което клати работният траф през мосфетите, единственото нещо което ми идва на ум е схемата, която ги клати да е предала богу дух.
Пуснах захранването без контролната платка на телевизора(с процесора). Очевидно проблемът е с нея, защото всякакви напрежения, ОСВЕН стендбая ми липсват дори и когато се опитам да запаля принудително захранването. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2016 11:55 Заглавие: |
|
|
| Щом имаш захранващо напрежение на ИС , а пък не работи, остана да провериш и дали е изправна веригата която пренася командата за включване към чипа. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2016 22:27 Заглавие: |
|
|
Проблемът беше окъсил сдвоен шотки диод във вторичната на главния траф. На схемата е отбелязан като транзистор Q829, но в действителност на платката стои сдвоен шотки диод. Аз не очаквах проблемът да е там, мислех че първичната е виновна.
Причината най-вероятно е гадната термопаста, която са заложили малоумните турци-проектанти. Станала е на прах и вместо да провежда топлина е станала изолатор. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2016 20:40 Заглавие: |
|
|
| Окъсилия шотки се очакваше да го хванеш още като проверяваше електролитните кондензатори. Сега си мисля че си свалял всеки кондензатор от платката за да го измериш, и за това си пропуснал лесния дефект. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2016 22:01 Заглавие: |
|
|
| k810 написа: | | Окъсилия шотки се очакваше да го хванеш |
А аз не очаквах там да е проблема. Няма как да намериш, ако не търсиш. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|