Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за климатик
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
KokoBoko
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 9:39    Заглавие: Da ama ne Отговорете с цитат

naka76 написа:
Кой каквото и да говори , става въпрос за пари. Ако искаш мнение за климатик, които евентуално ще купуваш, кажи тавана на цената , която си готов да платиш. При 28кв.м. помещение ( стандартна височина) една 12-ка ако не е маркова ще види мноооого зор да стопли.
Бих препоръчал General Fujitsu, може би най-доброто на нашия пазар, но става въпрос за около 1400лв, за конвенционален модел ( не инвертор) с винтов компресор, почти вечна машина.
Но все пак ако искаш да си сигурен се ориентирай към 18 000 BTU, или 18-ка. Така може да минеш и с по-малко пари, ако марката е друга. Занимавам се с ремонт на климатици и имам доста наблюдения, в момента може най-доброто отношение цена/качество е на LG.
HAIER в никакъв случай, САМСУНГ също.

Ако си направи една равносметка човек за изразходените пари ще се окаже , че за отопление ако си на ток така или иначе по евтино от добре изолирана стая и обикновен маслен радиатор няма !!!
Предимствата са пред климатика безбройни
1.не ти шуми
2.не ти върти въздуха да става течение (особенно за малки деца да не говорим за бебета) и да се разболяваш.!!!
3.не задържа и не разпространява микроби !!!
4.Не изсушава така въздуха
5.Не харчи толкова ток като климатика !!!
6.Струва минимуп 5 пъти повече
И така нататък !!!
Ако не те бъркат парите за закупуване и за месечните харчения за тока и ти е за кеф да си имаш за лятото хладина става иначе за зимата забрави го !!!
Върнете се в началото
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:17    Заглавие: Re: Da ama ne Отговорете с цитат

KokoBoko написа:

......5.Не харчи толкова ток като климатика !!!......
...... за зимата забрави го !!!

Хайде сега ми кажи колко харчи един "маслен радиатор" - за тази стая (въпросната) минимум 2500 вата.
А сега , колко харчи един климатик 12000 БТУ - 1250 - 1300 Вата.
Аз поне намирам разлика.

Четвърта зима поред се топля на климатик и досега е нямало проблеми, плащам при това доста прилична сума като ток. Тази зима най-голямата сметка беше 120лв, при два климатика, бойлер, готвене и т.н.

И още една малко тъпичка причина: защо , като е безмислен климатика, са го измислили . Смятам , че в тия повечко пари , които дава човек за това "чудо" климатика има смисъл.

За съжаление има и още нещо. Доста хора в България , основно поради липса на пари си купуват адски калпави климатици. Може би това е причината за все още скептичното отношение към тази "екстра".
На нашия пазар боклуци колкото искаш. Още повече , че повечето "продавачи" гледат да ти продадат нещо, без значение дали ще ти върши работа или ще ти стои като украса в стаята.
marinov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:57    Заглавие: Re: Da ama ne Отговорете с цитат

Цитат:
4.Не изсушава така въздуха
5.Не харчи толкова ток като климатика !!!
6.Струва минимуп 5 пъти повече
И така нататък !!!

!!!!?!!?
Aбсолютно съм съгласен с naka76!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lsabg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

От радиатори минах на климатик,и сметката за тока ми падна почти наполовина,при това и аз имам бебе,но там където стои гледам да помагам с радиатор.По отношение на ефективността: с 2 ръце за климатика.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

След като стаята ти е топлоизолирана и дограмата хубава 12 - ка е достатъчна. За Fujitsu General гарантирам че топли и на -15. Все пак Плевен е с най - студено/топло време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
savovs
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 16:09    Заглавие: Re: за климатик Отговорете с цитат

usb2 написа:
Здравейте!
Понеже възникна спор между мен и други хора относно климатиците затова реших да поставя въпроса и тук !
Въпроса е - ако имаме една стая с размери 7x4x2,60 топлоизолирана с топлоизолация и хубава дограма и климатик 12000бту (не е уточнен модел), но е сплит система - то колко ток би израсходвал този климатик на месец? Също и възможно ли е да се постави едно външно тяло и 2 вътрешни, в въпросната стая и кухня например ? И накрая от тези евтините климатици има ли някои който става за нещо ?
Благодаря Ви!

Imam Elit 12ka i Neo 12ka i dvata backat perfektno ,max. smetka za tok,taya zima 150lv.Problema e ,che i dvete modifikacii sa ryadko sreshtani i napraktika v momenta gi nyama na pazara.Inachi za cenata si sa prosto bez konkurencia.Neo-to struvashe 389lv.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо тази тема все още стои в този раздел Question Question Question Question Question Evil or Very Mad Question
Върнете се в началото
weso
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе тук се приказват еди глупости та не си е работа.Климатика бака е супер за отопление за бебето.Моите деца са отгледани с климатици и то два .Плащам не повече от 120-130 лв. на месец в най студените дни. Климатика си има така нареченият икономичен режим и зимата въобще не мисли да го спираш а пък температурата която поддържа е при минус 25'С както беше този месец февруари не падна повече от 23'C в апартамента ми, при зададен максимум на климатика 30.Плюс това моите са МИДЕА и от 5години монтирам климатици и там където е студено препоръчвам тази марка защото те работят на 25-28 атмосфери при отопение за да могат да покрият голямата температурна минусова разлика .Всички останали работят на 18-20 атмосфери както и Дженерала и при минус 15-18 градуса просто спират. Единствено инверторите на HITACHI и Панасоник работят също до по ниски температури но пък са много по скъпи.Горе долу 3пъти от Мидеата.Нашият район е планински и само тези вършат работа при нас за отопление а за охлаждане нямя проблеми какъвто качиш все става. Послушай ме а не взимай под внимание глупостите които пишат. Имам братовчед във Варна който ме послуша и винаги когато се чуем просто ми благодари за съвета който съм му дал какъв климатик да си купи .Сметките за отопление просто му паднаха двойно а и той е с две малки деца.Успех
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 15, 2005 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Потвърждавам,че МИДЕА-та са супер.Най-доброто съотношение качество-цена.
А за да разведря обстановката-вижте в атача метод за монтаж на климатици на високо Wink Laughing
bat Pepo
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 21, 2005 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

За Мидеата потвърждавам, моя комшия над мен има такава и добре го топли зимата.Доста шумна е и прави як токов удар като се включва но гарантирано топли.В студеното време я чувам че на всеки час "пръхти"-обръща цикала за малко да се размрази, но наистина не съм я видял замръзнала.
Аз лично след доста търсене и четене се спрях на Тошиба втора ръка внос от Япония 14-ка.Тошибата е RAS-285LDR с двойно спирален ротационен компресор на постоянен ток и хибридно инверторно управление.Работи с фреон 410 и модела се явява базов за всички последващи климатици на Тошиба след 1998 година и работещи с фреон 410.Тук можете да прочетете за параметрите на машинкатаhttp://64.233.183.104/search?q=cache:pssKaCe-d_UJ:aircon.ru/useful/magazines/pdf/magazine/Mir_02.pdf+Toshiba++RAS285LDR&hl=en
перфектно си върши работата и има електростатичен филтър за прах,антибактериален филтър със зеолит и йонизатор.
Както пише в описанието и тя е предвидена предимно за отопление защото разликата в мощностите е значителна-2,85кВт на охлаждане и 7,5кВт на отопление.Определено не съжалявам че си взех инвертор втора ръка.Определено са по-икономични а като е и японски си личи здравата изработка.Не може и да ства дума за сравнение с Китайските климатици.Цената на фреон 410 наистина е солена но много скоро само той и фреон 407 ще се намират фреон 22 е на спиране от производство заради озоновия слой.Пък и икономията и работата при по-ниски температури си оправдават употребата на фреон 410.
Моя съвет е само климатици втора ръка от Япония (познават се по това че работят на 100В) от солидна фирма с уредена гаранционна подръжка, определено са по-изпипани от Китайските.Е може и да нямат последни екстри по дистанционните но са мноооого по-здрави и сигурни.Успех.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети