| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apisabvgd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2016 0:19 Заглавие: Audi Navigation Plus RNS-D разкодиране |
|
|
Привет колеги,
изпаднах в ситуация,не съм разкодирал до сега фис и не ми е ясна процедурата,не е като с промовете,нещо не правя като хората.
Имам описаната навигация за разкодиране,намерих схема къде се свързва програматора по платката и описание що годе нормално.Пускам навигацията и тя прескача момента с кода и започва да работи,това като е свързана с програматора иначе остава на код.Съответно не мога да изчета нищо.В описанието на процедурата има нещо от сорта на 3х12волта аз пуска само едни 12 волта,къде другаде трябва?Общо взето ако някой може да опише процедурата малко по-подробно ще съм много благодарен не ми се е налагало до сега да чета фис и нз при какви условия се прочита!
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2016 10:26 Заглавие: |
|
|
Чипа на блаупункт, се чете вътрешен еепром по и2ц шината,
и се пише нов. Не си ли го правил е малко рисков процеса.
Успявал съм на едни стари Форд навигации да ги сметна с калкулатор.
Чел съм и FIS , ама ми е вече тъмна Индия. Имаше нещо от към захранването отзад, се пускаха още едни 12V ... Отдавна не ми е приоритет.
Намери някоя близка TDAxxxx виж къде са сда сцл
Подключи програматор за 24xx еерпроми чакаи да замълчи сда и чети като 16 и ли 32.
ето ти примерна картинка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2016 15:44 Заглавие: |
|
|
Уж намерих къде са точките по платката,ма нещо не мога да го изчета,по-късно ще вържа друг програматор,че тоя минава през усб-рс232 и май май от него ще е.След дълго четене разбрах,къде се подава тройното захранване и се надявам с другия програматор на усб да свърша работа и ще пиша резултат че то после ще трябва да се смята кода май,че не ми се налива друг бин. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2016 17:02 Заглавие: |
|
|
Много благодаря!Ако го имах е тоя материал по-рано щеше да ми спеси няколко часа ровене
Весело посрещане,ще пиша до къде съм го докарал! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2016 18:49 Заглавие: |
|
|
Привет с другият програматор стана ето това прочетох ако някой може да извади код?Благодарая за хелпа до сега!
Поздрави!
PS:Извадих кода благодарение на чужд форум ще го пратя на всеки на лично ако някой го иска иначе кода за моя бин е 0160 |
|
|
 |
|