Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips 32PFH4309/88 шум в захранването
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dido1403
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 14:45    Заглавие: Philips 32PFH4309/88 шум в захранването Отговорете с цитат

Здравейте, искам да попитам за въпросният телевизор Philips 32PFH4309/88, който е на 2години и има доста досаден жужащ звук от към захранващия блок. Скоро му изтече гаранцията така че отворих да погледна евентуално от къде идва звука и сякаш е от импулсния траф 380GL32P161L. Захранването е това https://www.ksp-electronics.com/bg/product/view/37388-power-supply-715g6161-p01-w21-002e. Жуженето го имаше почти от както е купен и се намалява при избор на стил на картина с по малка консумация. Пращан е гаранционно за ремонт но се върна в състояние "нищо му няма". Въпросът ми е има ли начин да се премахне тоя шум и евентуално как, със смяна на трафчето или първо да се сменят електролитите в борда които не са още подути но не са нещо особено като марка
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Както описвате шумът може да е от импулсния траф, но защо не пробвате първо да залете с "Hot glue gun" филтриращите дроселчета? Или за проба ги натиснете с дръжката на някоя отверка. Случвало ми се е оттам да жужи.
Върнете се в началото
dido1403
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 16:16    Заглавие: Отговорете с цитат

В интерес на истината като беше отворен и се услушвах за шума, като започна почуквах и филтърните дросели и сякаш сприраше за малко но пак се появяваше. После реших да пробвам от къде идва вибрация със стетоскоп Very Happy и при поставянето му на импулсния траф тоста се усещаше. Но дроселите планирам да сменя имам по качествени от един монитор NEC, но се чудя и за кондензаторите дали да не сменя.
Върнете се в началото
vilsa
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 19:23    Заглавие: За жуженето Отговорете с цитат

По принцип свиренето (жуженето) в импулсните захранвания е от появата на хармоници с достатъчно ниска честота, което категорично говори за неправилната му "работа". Най-често (но не в 100% от случаите) това се получава от електролитните кондензатори. По начало, и най-качествените такива имат "живот" не по-голям от 2000 работни часа. Още повече, че телевизорите спадат към категорията "масова и евтина електроника". Отделно вибриращите елементи могат да бъдат херметизирани с някой вид лак. Аз бих сменил тотално всички електролити с такива - марка "Хитано".
Върнете се в началото
dido1403
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 21:43    Заглавие: Re: За жуженето Отговорете с цитат

На първо време и аз това мислех да направя - да сменя кондензаторите, но дали HITANO са достатъчно надежни в случая - до сега като съм сменял в монитори съм слагал електролити на самсунг SAMWHA и не съм имал грижи но съм завишавал капацитета - примерно на 470uf слагам 1000uf - незнам проблем ли ще е в случая. Друг момент е че намерих схема на захранването на въпросното TV и по нея на липсващите места за кондери има такива - въпросът е може ли да им се увеличи малко капацитета и дали тоя метод ще помогне в случая
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

То пък Hitano една марка, и SAMWHA винаги са били от тези които са се надули и не са удържали напъна. Китайски Philips - какво да го правиш Smile
Голям избор няма-Philips-a е или Китайски или Турски без трето положение Cool
Върнете се в началото
dido1403
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile Made in Poland е в случая ама кондерите гаранция са CHINA. Въпросът е нещо по читаво от сегашните - ако знам че е от кондензатори и от Фарнел ще поръчам, стига да работи коректно и да не дразни сякаш дървеница вечеря Smile
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2017 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

В Русия като произвеждат Samsung да не би марката да е руска с руски части?
Хубави кондензатори са Японските, ама се съмнявам че като ги смениш нещо ще се промени.
Върнете се в началото
dido1403
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2017 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

А въпросното трафче може ли да се намери от някъде
Върнете се в началото
tonovd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2017 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами смени цялото захранване - бързо и без главоболия! Накрая ще имаш две и фронт за размисли!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети