| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2017 11:38 Заглавие: Причина за розов цвят на тръбите на подсветката . |
|
|
Здравейте!
Един монитор, на който смених подсветките преди пет месеца, реши да си прави гаргара с моя милост. Светна в розово.След десетина секунди аха да добие нормален тен и изключва подсветката. Та въпроса е къде съм се издънил. Че тръбите не са точно оригиналните е така.Лошото е, че имам поне още пет шест монитора с такива тръби. Ще бъда благодарен за малко акъл! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2017 12:37 Заглавие: |
|
|
Така светят когато си заминват Ако и с външетн инвертор е така то са за гюма  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 14, 2017 14:16 Заглавие: |
|
|
Проблема е външния инвертор, нямам за проба . Ще намеря тръби нови и ще тествам. Притеснението ми е да не е твърде голям тока за тия тръби и да си заминават скоропостижно. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2017 12:07 Заглавие: |
|
|
Не ми се вярва тока да е кой знае колко различен ако размера е близък до старите.По -скоро новите са с ниско качество.Може да се мисли за присаждане на LED комплекти но не са много евтини  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2017 10:54 Заглавие: |
|
|
Пуснах го по най-дебелашкия начин .Плеснах платка с ледчета,ограничени от резистор на всеки три диода. Вързах го директно на 12 те волта и замина. Е свети монитора, когато компа е изключен, ма задачата на машината е да бачка нонстоп и...
Ще си играя някой ден да го управлявам но няма да е сега. Благодаря за АКЪЛА!
А цената ми се върза под тая на тръба. Е без да броя лепенето на диодите и доставянето (пак като време). |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2017 11:15 Заглавие: |
|
|
| Да беше сложил един 78R12..... |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2017 18:28 Заглавие: |
|
|
Тая платка с ледчета предполагам се състои от лед ленти залепени върху някаква основа.Разсейва ли се светлината равномерно,не се ли виждат точици от светодиодите?Щото и на мен ще ми предстои такова упражнение.Монитора при включване мига около минута и след това вече работи нормално,и някой хубав ден предполагам ще издъхне тотално. _________________ [email protected] |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2017 23:23 Заглавие: |
|
|
| Разсейването на светлината зависи повече от дифузьора зад течнокристалния дисплей. Работи долу-горе нормално. Няма да има проблеми. |
|
|
 |
|