| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dyp7 Активен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 15:33 Заглавие: |
|
|
Захранването мисля, че е наред. При мигането, когато подсветката остане да свети едва едва, напрежението на куплунга към лентите е стабилно около 130 V, а като си светне с нормалната яркост е около 105 V.
Благодаря за видеото, ще е от полза. Даже ми хрумна идея да разлепя лентите и да ги понагрея от обратната страна с духалката, може пък да се възстанови някоя прекъсваща спойка. Но това в случай, че се влоши положението. Засега е търпимо, мига само 20-30 секунди след включване, после е нормално. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 17:42 Заглавие: |
|
|
В случая не става дума за лоша спойка, а за прекъсващ диод. Ако не го смениш, в скоро време пак ще угасне подсветката.
| Rumen Rusev написа: | | ...Няма нужда от центровки. |
Явно не си сменял светодиоди точно на този модел. Тавата е двойно по-плитка от Вестелските панели и центровката е изключително важна, дори бих казал невъзможна, ако се сменя отделни светодиоди, който между другото са и 6-волтови. Те и разсейвателите са различни, но защо ли обяснявам на човек, който знае повече от мен... |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 19:45 Заглавие: |
|
|
| Имам почти всички модели светодиоди 3V и 6V налични. Пак казвам че съм сменял на доста различни ленти с различни модели диоди на нито един не се е налагало центровки. Сменям ги без да разлепям лентата само с духалката с изключение на тези дето са с алуминиеви радиатори но те са с правоъгълна форма. Който иска да вярва. Продал съм и на доста колеги светодиоди и никой не е казал че има проблеми след смяната. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 18, 2017 6:49 Заглавие: |
|
|
Да да ама не Колегата много правилно ви каза че този модел са капризни от към центроване на разсейвателите но вие все не вярваате.То проблем след смяната няма но трябва да се нагоди много добре преди а се залепи.Към автора на темата бих препоръчал да си вземе от ASWO пълен комплект за около 60 лева и ще го изкарат още 2 години.Този тип ленти и това изпълнение е едно от най-негодните неща които са правени в тази област.Повярвате сменяме с колегата Tokio на гаранционни телевизори такива ленти в мащаби каквито не си и представяте  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 18, 2017 7:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А за "слънцето" - на един от светодиодите му беше паднал разсейвателя. Още два паднаха при съвсем леко докосване. Ще ги залепя със секундно лепило. | [/quote]
Автора на темата да каже като ги е залепил как ги е центровал и дали има проблеми. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 18, 2017 8:02 Заглавие: |
|
|
| Разсейвателите имат по 3 вдлъбнати, където са били залепени за трите пъпки около всеки светодиод. Преди да нанеса лепилото ги поставях на мястото им по различни начини и избирах този, по който според мен пасваха най-добре. Не знам колко точно се получило, но не забелязах разлика след това. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2017 8:58 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | Към автора на темата бих препоръчал да си вземе от ASWO пълен комплект |
Имат ли онлайн магазин? На адреса, който намирам не се отваря сайта. |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2017 11:58 Заглавие: |
|
|
Благодаря. Междувременно намерих на друго място и поръчах комплект ленти от там.
Лентите са сменени, намалих им тока, но с колко е намалял не съм го мерил. На старите ленти им подавах поотделно 30 волта от лабораторното захранване, диодите на средната едва мъждукаха, а на другите две половината не светеха. Под единият от диодите лентата беше овъглена. |
|
|
 |
|