| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tplami Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2017 21:07 Заглавие: Брояч на импулси за Гайгер-Мюлеров детектор. |
|
|
Здравейте,
Реализирах гайгеров детектор на заредени частици с тръба СТС-6. Схемата е прост високоволтов генератор, реализирана, чрез 555 произвеждаща 400V DC на изхода си и за сега имам само звуков зумер, с който отчитам преминалите през тръбата заредени частици. Целта ми сега е да го направя истински брояч с LCD дисплей, който да показва броя на преминалите заредени частици. Бихте ли могли да ме насочите за някаква модулна схема, която мога да добавя към досегашната за да добавя тази функционалност. Също така видях, че се продават броячи на импуси като SYRELEC 4303, възможно ли е директно да използвам такъв. Благодаря предварително.
Прилагам и схемата на уреда в сегашния му вид.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 20, 2017 0:50 Заглавие: |
|
|
| Погледни този проект |
|
|
 |
tplami Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2017 8:57 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, мислех си за някакъв по-прост начин и бягство от Arduino, но явно така ще трябва да действам. |
|
|
 |
Dany_M Нов потребител

|
|
|
 |
AGD Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2017 20:07 Заглавие: Re: Брояч на импулси за Гайгер-Мюлеров детектор. |
|
|
| Кажи каква е крайната цел на това занятие. Според теб като преброиш заредените частици или импулсите преминали през брояча дали ще можеш да приравниш резултата към някаква системна стойност. Ако се наложи може да ползваш за градуиране показанията на градските дозиметри, на почти всяка община има дисплей с показания на естествения гама фон. |
|
|
 |
|