| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
acimov Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 10:55 Заглавие: TV NEO LED 32165DL Подсветка |
|
|
| Здравейте проблема с този tv е че няма подсветка напрежението на подсветката на светодиодите в ST/BY режим е 32V след включване ST/BY светодиода започва да мига и напрежението се покачва на около 100V след това започва бавно да пада до 32V.Освен да работи без товар ако са дефектирали светодиодите.Не съм го отварял и не зная как са свързани светодиодите (възможно ли е всичките да дефектират) имам 12 волтови светодиодни ленти четох някъде че с тях става но по слабо светят.Състав: захранващ блок vestel 17IPS11 300413-R4. Мейн борд 17MB82S HDMI.Процесор: MT5820LUNU 1351-CCAL. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valeri2636 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 12:06 Заглавие: |
|
|
| Това са лентите, 2 с по 11 диода на 3 волта. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 12:22 Заглавие: |
|
|
| На този лентите са други и са разположени вертикално. Свързани са последователно като прекъсне един и не светват. Може да дефектират и повече на веднъж. Отваряш и измерваш всичките. Ако ти трябват светодиоди за смяна имам виж на лични. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 12:38 Заглавие: |
|
|
Свалих дисплея, махнах дифузьора. Да същите са две ленти с по 11 светодиода доста здраво ги бяха залепили върху ламарината.Светодиоди ще се намерят това е ясно.По важното е защо на този модел непрекъснато дефектират не е нормално напрежението да се качва толкова много до 100V.Сега ще видя защо се получава така.И защо при ST/BY си остава 32V.На колко волта са тези ленти?
Не са вертикални хоризонтални са.Като се погледне с лупа вътре в тях се вижда как са свършили всичките. |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 12:55 Заглавие: |
|
|
| Такива са си напреженията и реакцията на телевизора е нормална. Повреждат се защото производителя е трябвало да сложи повече ленти при по малък ток. Вместо това вдига тока да догони необходимата осветеност и убива диодите с по-големия ток през тях. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 13:35 Заглавие: |
|
|
| Да заблудих се с 39" инчовия модел. За този имам и ленти и диоди. Като ги смените може да намалите тока и ще карат по дълго. Виж това. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 15:09 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви много за линка сега вече ми се изясниха нещата защо няма "мек старт" както пишат колегите.Виж това съм улучил с кухненски нож ги разлепих без да гледам темата.Че това "Нео" е пълно менте това е ясно.Предишния ремонт е бил "изгорял Мейн Борд" това са го написали колегите с фолмастер на ламарината.Проблема е че собвственика на телевизора е пенсионер на 83г. и тези ремонти ще му дойдат много.Имам ярко светеща светодиодна лента около 20 метра от "Елимекс" която трябваше да монтирам на един "NEO 3207" да заместя единичната лампа.Само че тя е на 12V. Идеята ми е да преизчисля тока през всичките ленти както пишат колегите 100ma/400ma като преди това премахна ограничителните резистори. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 16:00 Заглавие: |
|
|
| acimov написа: | | .Имам ярко светеща светодиодна лента около 20 метра ........ Идеята ми е да преизчисля тока през всичките ленти както пишат колегите 100ma/400ma като преди това премахна ограничителните резистори. |
Не се занимавай с глупости.Като осереш панела с тази лента, и дори да я светнеш ще видиш каква красота ще ти е картината-и за нощна лампа няма да става телевизора.Или сменяй лентите ,ако не можеш са смениш дефектните диоди,макар ,че има и скрити лимонки,които няма как да откриеш без практика.Или го дай на човек, който ще го направи-все пак ще е по -евтино на пенсионера от нов ТВ. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2017 16:49 Заглавие: |
|
|
| Да си жив и здрав колега! Благодаря за носоките! По един диод е дефектирал на всяка лента.Останалите светят на омметъра. Знам го от опит че светят като гирлянди тези ленти на 3207 ама как са го постигнали колегите като пишат че става не ми е ясно. |
|
|
 |
|