Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV NEO LED 32165DL Подсветка

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
acimov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 10:55    Заглавие: TV NEO LED 32165DL Подсветка Отговорете с цитат

Здравейте проблема с този tv е че няма подсветка напрежението на подсветката на светодиодите в ST/BY режим е 32V след включване ST/BY светодиода започва да мига и напрежението се покачва на около 100V след това започва бавно да пада до 32V.Освен да работи без товар ако са дефектирали светодиодите.Не съм го отварял и не зная как са свързани светодиодите (възможно ли е всичките да дефектират) имам 12 волтови светодиодни ленти четох някъде че с тях става но по слабо светят.Състав: захранващ блок vestel 17IPS11 300413-R4. Мейн борд 17MB82S HDMI.Процесор: MT5820LUNU 1351-CCAL.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valeri2636
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са лентите, 2 с по 11 диода на 3 волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rumen Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Белцов

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

На този лентите са други и са разположени вертикално. Свързани са последователно като прекъсне един и не светват. Може да дефектират и повече на веднъж. Отваряш и измерваш всичките. Ако ти трябват светодиоди за смяна имам виж на лични.
Върнете се в началото
acimov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Свалих дисплея, махнах дифузьора. Да същите са две ленти с по 11 светодиода доста здраво ги бяха залепили върху ламарината.Светодиоди ще се намерят това е ясно.По важното е защо на този модел непрекъснато дефектират не е нормално напрежението да се качва толкова много до 100V.Сега ще видя защо се получава така.И защо при ST/BY си остава 32V.На колко волта са тези ленти?

Не са вертикални хоризонтални са.Като се погледне с лупа вътре в тях се вижда как са свършили всичките.
Върнете се в началото
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива са си напреженията и реакцията на телевизора е нормална. Повреждат се защото производителя е трябвало да сложи повече ленти при по малък ток. Вместо това вдига тока да догони необходимата осветеност и убива диодите с по-големия ток през тях.
Върнете се в началото
Rumen Rusev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Белцов

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Да заблудих се с 39" инчовия модел. За този имам и ленти и диоди. Като ги смените може да намалите тока и ще карат по дълго. Виж това.
Върнете се в началото
acimov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви много за линка сега вече ми се изясниха нещата защо няма "мек старт" както пишат колегите.Виж това съм улучил с кухненски нож ги разлепих без да гледам темата.Че това "Нео" е пълно менте това е ясно.Предишния ремонт е бил "изгорял Мейн Борд" това са го написали колегите с фолмастер на ламарината.Проблема е че собвственика на телевизора е пенсионер на 83г. и тези ремонти ще му дойдат много.Имам ярко светеща светодиодна лента около 20 метра от "Елимекс" която трябваше да монтирам на един "NEO 3207" да заместя единичната лампа.Само че тя е на 12V. Идеята ми е да преизчисля тока през всичките ленти както пишат колегите 100ma/400ma като преди това премахна ограничителните резистори.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

acimov написа:
.Имам ярко светеща светодиодна лента около 20 метра ........ Идеята ми е да преизчисля тока през всичките ленти както пишат колегите 100ma/400ma като преди това премахна ограничителните резистори.

Не се занимавай с глупости.Като осереш панела с тази лента, и дори да я светнеш ще видиш каква красота ще ти е картината-и за нощна лампа няма да става телевизора.Или сменяй лентите ,ако не можеш са смениш дефектните диоди,макар ,че има и скрити лимонки,които няма как да откриеш без практика.Или го дай на човек, който ще го направи-все пак ще е по -евтино на пенсионера от нов ТВ.
acimov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 29, 2017 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Да си жив и здрав колега! Благодаря за носоките! По един диод е дефектирал на всяка лента.Останалите светят на омметъра. Знам го от опит че светят като гирлянди тези ленти на 3207 ама как са го постигнали колегите като пишат че става не ми е ясно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети