Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за помпи с регулиране на обороти

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 11, 2017 18:39    Заглавие: Въпрос за помпи с регулиране на обороти Отговорете с цитат

Въпросът ми е принципен. До момента не мога да попадна на подходяща ингормация. Интересува ме на какъв принцип се регулират оборотите на помпите с променлива скорост, предназначени за анимирани фонтани. Също така, какъв интерфейс и протокол се използват за команди към тях, доколкото имат собствен драйвер.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Юни 11, 2017 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

В случая помпите са най-малкия проблем. И не във всички случаи се регулират оборотите.
Освен помпи има класически накрайници (дюзи), има динамични, има дюзи за ламинарни потоци, осветление...
За да прекъснеш рязко водния поток не става с помпата или с кран.
Използват монтирани в дюзите за ламинарни потоци пластинчати бленди.
Когато обаче трябва да се намали височината на фонтана, се използва регулиране на дебита - демек оборотите на помпата.
Изгледай това:
https://www.youtube.com/watch?v=shJa6kW4spc
Разгледай и сайта на OASE. За мен са номер едно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 11, 2017 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Това го знам. Търся конкретна информация за случаите с регулируеми обороти на помпите. Интересувам се от: напрежение, тип регулиране, интерфейс.
Доколкото намерих информация, в повечето случаи се използва 485/DMX. Поне, що се отнася до светлините(логично) и дюзите.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети