| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
darin1969 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2017 7:11 Заглавие: TV ELITE 29EF75 - не включва вход "VIDEO" |
|
|
Здравейте. Телевизора e ELITE модел: 29EF75. Ползваме го на село с декодер за ефирна цифрова телевизия. Като ходихме последният път се оказа, че не може да се превключи към вход "Видео". При натискане на бутона TV/AV само примигва екрана и остава на някоя от програмите за аналогова ТВ. Пробвах всичко възможно, дори и да не е заключен AV входа, т.к. има такава опция с един бутон (катинарче) от дистанционното, но нямаше рзултат.
Мисля, че нещо подобно ми се е случвало с други ТВ и се оправяше от сервизното меню. Но т.к. там нямам интернет нямаше как да разбера на момента. Сега вече имам информация как се влиза в сервизното меню и ще пробвам следващият път.
Понеже мястото е отдалечено а и ТВ е неудобен за носене (29") реших да попитам дали някой е имал подобен проблем и как го е решил? Благодаря предварително за споделения опит. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2017 7:38 Заглавие: Re: TV ELITE 29EF75 - не включва вход "VIDEO" |
|
|
| darin1969 написа: | | ... При натискане на бутона TV/AV само примигва екрана и остава на някоя от програмите за аналогова ТВ. .... |
Ако остава след "премигването" на същия избран канал/програма най-вероятно има хардуерен проблем с ключа за комутация на външен (по AV)/вътрешен (тунер) сигнал. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2017 9:22 Заглавие: |
|
|
| Точно така - остава на същия избран канал. Все се надявам да не го мъкна, но ако се наложи ще трябва да го взема тук. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2017 23:12 Заглавие: |
|
|
| Проблема се реши със сервизното меню, където за този модел се влиза със крит бутон на ДУ. По някаква причина на реда за определяне броя на видео-входовете се беше записало числото 255. след като го смених на 3, всичко се оправи. Между другото, след смяната, максималната стойност която можеше да се въведе беше 8. Сега ще наблюдавам дали пак няма да се прояви след време, но поне му знам проблема. |
|
|
 |
|