|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
amdatlon Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stobg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2017 10:03 Заглавие: Re: Схема Електрожен Фрониус TP1500 ( отново :) ) |
|
|
Първо ти е изгоряло варисторчето, което изгаря над 275V напрежение.За да изгори то-имаш доста сериозни поражения. Първо откачи от платката IGBT модула(само захранването), подай 315VDC на кондензатора който захранва оперативното напрежение и виж дали ще ти тръгне оперативното.Трябва да имаш правоъгълни импулси на двата елемента които ти липсват .Но първо виж дали има късо в IGBT модула, щото ако има късо го хвърляш, стига да не ти се занимава да правиш ТНТМ ( да правиш външна сборка) .Поздрави и успех.
п.п.На ЕСАБ Бъдито е на цена 500 Лв. дали си струва да се занимаваш и я стане я не- при все че вече имат 3 години гаранция |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2017 20:18 Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря за насоките и съветите.
Иначе ми го подариха и за това реших да се пробвам, иначе не си струва ако ремонта е над 100-150 лв.
От разни снимки и схеми в нета почти съм сигурен че двата драйвера за трафчетата са SG3644 - съвпадат пиновете.
И аз бях решил така да пробвам , без силовата част. Да видя дали упрявляващата е в ред- дали подава импулси към изгорелите драйвери.
Варистора- имаш в пред вид синьото което е на платката или това което липсва ( което съм оградил с червено). Синия изглежда здрав.
Това което липсва пак ли е варистор? Два в паралел ли са? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 26, 2017 13:34 Заглавие: |
|
|
малко развитие:
намерих малко време да пробвам някой неща.
Пуснах го през лампа 15 вата , със разкачена първична част на силовия траф. Но започнаха да мигат 2 та светодиода по платката :
"грешка в захранването"
После махнах лампата но го пуснах през разделителен Траф ( два трафа свързани ) и се появи някаква активност по схемата.
Релето за плавен старт задейства.
Появиха се +5 , -15 и +15 V по платката.
( има контролни точки за тях)
Осцилатора Epson 25 MHz започна да "клочи"
Всички светодиоди на лицевия панел обаче светят постоянно.
Явно силовата част е наред (IGBT ) ,
Но на изхода на Чипа (Altera EPM7064S - програмируема логика) който подава сигнали на драйверите които са изгорели , няма импулси .
Намерих няколко схеми и упътвания но само на силовата част и то за модел ТР1400, но са много близки.
TP1400
TP1400 SM
TP1500
Не знам трябва ли да има импулси на изходите на логиката ако е разкачена силовата част.
Т.е. има един токов траф за обратна връзка в първичната част на изходния трансформатор, и ако не връща информация , може ли за това да няма импулси на драйверите.
дайте идея как да продължа. Мисля да поръчам двата драйвера
SG3644 и тогава с тях да го пусна пак.
Кофти е че не го намирам по магазините. Само в Е-бей. Ама дали са истински
SG3644
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|